5 filmů Netflixu s nejlepším soundtrackem: Písně ze Všem klukům ovládly TikTok a skvělou hudbu má film se Zendayou

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Kolikrát se vám již stalo, že jste při sledování filmu rychle hledali mobil, abyste si vyhledali právě hrající skladbu? Netflix nabízí spousty filmů skrz žánry, jenž doplňují vhodné soundtracky, ze kterých si vybere každý. Od rapu, přes popík pro mladistvé až po devadesátkový rock.

Hudební podklad je velmi důležitým prvkem filmu a producenti si tedy dávají práci s vybíráním vhodných skladeb pro scény a obecně navození atmosféry. Jak je na tom Netflix?

Béčkový horor Ulice strachu – 1. část: 1994 (Fear Street Part 1: 1994) vypráví příběh o skupině teenagerů, kteří narazí na důvod brutálních vražd, které se dějí již 300 let. Pětice se vydá zkoumat mysteriózní postavu, zodpovědnou za prokletou pověst městečka. Ač na ČSFD nedosahuje hodnocení ani 60%, soundtrack je velmi oblíbený. O temnou atmosféru filmu se postarali kultovní Nine Inch Nails, Radiohead, Cypress Hill, Pixies, Soundgarden, Alice Cooper a další. Devadesátá léta byla pro rockovou hudbu obzvláště ikonickou dekádou a tito interpreti zejména podtrhli hrůzu a krveprolití (doslova) vražedných zvratů v hororu.

Romantická komedie Někdo skvělý (Someone Great) a její soundtrack potěší nejen mladší generaci. Začínající hudební novinářka Jenny právě získala vysněnou práci v ikonickém časopise a chystá se přestěhovat. Její přítel si však místo vztahu na dálku vybere rozchod. Než aby se věnovala dálkovému studiu, rozhodne se její dlouholetý přítel dát výpověď. Jenny svolá své kamarádky a trojice si jede užít do New Yorku. V pozadí jim do toho hrají Vampire Weekend, Lizzo, Phoebe Bridgers, Lil’ Kim, Frank Ocean a další.

Všem klukům: Navždy s láskou (To All the Boys: Always and Forever): Poslední díl populární trilogie Všem klukům před dvěma lety obletěl nejen TikTok svým soundtrackem. Středoškolačka Lara Jean odjíždí rodinou směr Jižní Korea. Po návratu se mladá slečna rozhoduje o svých plánech do budoucna – jak skloubit přijetí na univerzitu a vztah na dálku s přítelem Peterem. Romantická komedie s cílovou skupinou náctiletých se však může chlubit interprety jako Blackpink, Spice Girls, Little Richard, Lauv, Hippo Campus, Oasis a další.

ČTĚTE TAKÉ: KRÁL BIZÁRU I DRŽITELKA GRAMMY: 10 HERCŮ A HEREČEK, KTEŘÍ JSOU I TALENTOVANÝMI ZPĚVÁKY

Malcolm & Marie je černobílý film popisující příběh hollywoodského páru, slavného filmaře a jeho přítelkyně po velké premiéře. Po uvedení emocionálního filmu se při hádce doma dozvíme o detailech vztahu hlavní dvojice, jenž je velmi komplikovaný. Komu chybí Zendaya, přijde si na své, ale soundtrack také potěší. Slyšet můžeme například Williama Bella, Jamese Browna, Duka Ellingtona (s Johnem Coltranem), Dionne Warwick nebo Outkast.

Tím tvrdší je pád (The Harder They Fall) je kontroverzní snímek o skupině psanců, kteří si dali za úkol pomstít se svému úhlavnímu nepříteli, který byl právě propuštěn z vězení. Kdo by čekal ve westernu hity od zpěváků jako Kid Cudi, Jay-Z, Seal, CeeLo Green a další. Nicméně nečekaně k příběhu sedí a dobře ho doplňují. Titulní písní je skladba jamajské reggae umělkyně Koffee.

A jaký je váš nejoblíbenější soundtrack?

Zdroje: MovieWeb, Netflix, ČSFD, Youtube

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.