Záběry z 2. světové války, které diváci ještě neviděli. Tak živé, že z nich běhá mráz po zádech. Nový pořad patří mezi to nejlepší na Netflixu

Eva Lenská
Foto: Netflix

Není to dlouho, co diváci se zatajeným dechem sledovali válečný seriál Jsou světla, která nevidíme. Netflix ovšem bez váhání zařadil další novinku z druhé světové války. Historický dokument Druhá světová válka: Na frontě (World War II: From the Frontlines) nadchl i české diváky, o čemž svědčí fakt, že se dostal až na druhé místo TOP 10 nejsledovanějších pořadů.

Dokumentů o druhé světové válce bylo natočeno mnoho. Čím je tento výjimečný? Podle tvůrců je zajímavý i přesvědčivý díky tomu, že kombinuje ohromující záběry, mnohé z nich dosud neviděné, s mimořádnými příběhy z fronty. Strhující seriál, kolorovaný a upravený pomocí nejnovějších špičkových technik a oživený filmovým zvukem, zavede diváky do největšího válečného konfliktu v dějinách.

Při jeho sledování člověk snadno nabyde dojmu, že stojí přímo na bojišti a patří k mužům, ženám, vojákům i civilistům, kteří bojovali, trpěli, vzdorovali a přežili. Tento způsob vyprávění má za cíl přinést inovativní a poutavý pohled na historické téma a vtáhnout diváka do děje.

ČTĚTE TAKÉ: SMRTÍCÍ NEMOCNICE VE SKLEPĚ UKRÝVÁ MONSTRÓZNÍ TAJEMSTVÍ, KTERÉ VÁM NEDÁ SPÁT. TRAILER K HISTORICKY LADĚNÉMU HORORU VYVOLÁVÁ ZVĚDAVOST

Vojáci se zbraněmi v dokumentu Druhá světová válka: Na frontě
Foto: Netflix

Nic není vynecháno. Unikátní záběry zobrazují napadení Československa, vpád do Polska, operaci Barbarossa, bitvu u Stalingradu, vylodění vojáků ve Francii i Japonsko, které nechtělo složit zbraně. Vše je tak živé, až z toho běhá mráz po zádech. Není divu, že si tento šestidílný dokumentární seriál, který Netflix uvedl 7. prosince i s českým dabingem, vysloužil na ČSFD skvělé hodnocení 84 %.

Dokument režíroval režisér Rob Coldstream, o hudbu se postaral skladatel David Schweitzer a výkonnými producenty se stali David Glover a Mark Raphael. Do role vypravěče byl obsazen britský herec John Boyega, známý například z filmu Star Wars: Síla se probouzí.

Zdroje: What’s on Netflix, National World, Netflix, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.