Smrtící nemocnice ve sklepě ukrývá monstrózní tajemství, které vám nedá spát. Trailer k historicky laděnému hororu vyvolává zvědavost

Eva Lenská
Foto: Netflix

Netflix již brzy uvede jihokorejský seriál Příšera ze starého Soulu (Gyeongseong Creature), který slibuje spoustu akce, hrůzných monster a tajuplnou nemocnici plnou příšer. Hlavním hrdinům půjde o krk, v podzemí se totiž děje něco velmi podezřelého. Zbrusu nová upoutávka je ještě děsivější než ta předchozí. Věřte na osud a střezte se karmy!

Je jaro roku 1945. V ongseongské nemocnici se dějí strašné věci a Jang Tae Sang (Park Seo Joon), Yoon Chae Ok (Han So Hee) a Joon Taek (Wi Ha Joon), kteří zachraňují ztracené lidi, tomu chtějí přijít na kloub. Z pacientů, které do zmíněné nemocnice přeložili, se totiž nikdy žádný nevrátil. To je nadmíru podezřelé.

ČTĚTE TAKÉ: NEBEZPEČNÁ VYHASLÁ RUDÁ HVĚZDA, FALEŠNÝ ZPĚV A NETANČÍCÍ GEISLERKA: HUDEBNÍ TRHÁK ŠAKALÍ LÉTA SLAVÍ 30 LET OD PREMIÉRY

Doba, kdy je Korea ještě pod japonskou koloniální nadvládou, není jen plná večírků se šampaňským a hlavní hrdina není jen nejzámožnějším a nejpřitažlivějším mužem v okolí Bukchonu v Gyeongseongu. Kromě toho je i spolehlivým informátorem. Svého postavení dosáhl především díky schopnosti rychle reagovat na situace a bystrému postřehu. To se mu hodí, když se svým kamarádem a novou známou, která mu tak trochu přirostla k srdci, čelí podivným bytostem zrozeným z chamtivosti a také vražednému útoku vojáků.

Režisér Jung Dong Yoon, jenž na apokalyptické novince spolupracoval se scenáristkou Kang Eun Kyung, objasnil nápadné vizuální kontrasty, které můžeme vidět i v nové upoutávce. „Zatímco nemocnice Ongseong je baštou napětí a stínu, Dům zlatého pokladu a čtvrť Bonjeong září životem a barvami,“ řekl.

Seriál Příšera ze starého Soulu bude rozdělen na dvě části. První část si budeme moci pustit 22. prosince a druhou pak 5. ledna 2024. I s českým dabingem.

Zdroj: About Netflix, Asianwiki

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.