Znepokojivé příběhy Pokémonů: TOP 10 záznamů z Pokédexu, které vám nedají spát

Barbora Kučerová
Foto: Nintendo

Jistě se shodneme, že mezi nejznámější „monstra do kapsy“ patří Pikachu, elektrická myška s buclatými červenými tvářičkami. Jenže ne všichni pokémoni jsou tak roztomilí. S některými byste se rádi pomazlili, ale jsou i takoví, z kterých běhá mráz po zádech. Vybrali jsme pro vás ty nejděsivější záznamy z Pokédexu.

Yamask

Představte si, že jste se ztratili v lese. Začíná se smrákat a vy se smiřujete s tím, že chtě nechtě přespíte v zřícenině, na kterou jste narazili. Něco vás vyruší a vy si všimnete, že se na vás ve tmě dívá sympatický, i když trochu smutný obličej. Pozdravíte, ale nedočkáte se odpovědi. Ze tmy na vás totiž hledí Yamask, pokémon, který kdysi býval člověkem. A pamatuje si to. Občas se zadívá na masku se svým obličejem a pláče.

Pokémon Yamask
Foto: Nintendo

Spoink

Spoink vypadá jako celkem roztomilé prasátko na pružině. Horor jeho existence spočívá v tom, že neustále hopsá, dokonce i ve spánku. Že to nezní děsivě? V okamžiku, kdy přestane, umře. Nevinné skákání totiž udržuje jeho srdce v pohybu.

Bannette

Bannette by se vyjímala v hororovém Toy Story. Bannette je prokletá plyšová hračka, kterou její dítě vyhodilo. Nenávist, kterou k předešlému majiteli cítí, se zhmotnila a vznikl nový pokémon. Říká se, že bude-li se k ní trenér chovat s úctou, uklidní se a znovu se stane plyšákem. Do té doby ale neúnavně hledá dítě, které se jí zřeklo, aby se mu pomstila.

Froslass

Podle legendy vznikla Froslass znovuzrozením ženy, která se ztratila ve vánici. Její nejoblíbenější obživa? Duše mužských obětí. Nejraději má hezké turisty. Najde-li člověka nebo pokémona, který se jí líbí, zmrazí ho a odnese si ho do svého obydlí, kde si ho vystaví jako dekoraci. Když řádí vánice, Froslass navštěvuje vesnice a města – zaklepe-li vám někdo na dveře, pořádně si rozmyslete, koho vpustíte dovnitř.

Parasect

Trenér, který má rád svého Parase, by si měl rozmyslet, jestli mu dovolí se vyvinout. Jeho evoluce Parasect má na hřbetě houby, které z něj odčerpávají energii a zdá se, že z hmyzího pokémona moc nezbývá. Všechna rozhodnutí vykonávají tito houboví paraziti, jak napovídá i skelný pohled Parasecta. Trenéři zkoušeli houby odstranit, po čemž pokémon přestal zcela reagovat.

Bewear

I jméno tohoto pokémona naznačuje, že byste si na něj měli dát pozor. Roztomilý růžový medvídek nepůsobí nebezpečně, obzvlášť když chce jen obejmout. Jenže má obrovitou sílu, které si není vědom. Stačí jedno objetí a bez námahy vás přelomí vejpůl.

Drifloon

Na dětské oslavě nesmí chybět balónky, že? Drifloon na první pohled vypadá jako balónek, ale k dětem ho raději nepouštějte. Chytí-li ho dětské ručičky, Drifloon je pevně sevře a dítě odnese vysoko do nebe. A pak do posmrtného života. Říká se, že ho nadnáší duše, které polapil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 5 NOVINEK, KTERÉ SI O VÍKENDU MŮŽETE PUSTIT NA NETFLIXU: TŘEŠNIČKOU NA DORTU JE APOKALYPTICKÝ THRILLER, VE KTERÉM SE BUDE DOSLOVA BORTIT SVĚT

Mimikyu

Mimikyu je převlečený za nejslavnějšího, všemi milovaného pokémona, protože sám chce být milován. Kdokoliv by upozornil, že Mimikyu pouze předstírá, že je Pikachu, nevyvázne živý. Kdo by se odvážil nahlédnout pod pokrývku, se zblázní nebo zemře na nevysvětlitelnou nemoc. Mimikyu se často snaží napravit svůj zlomený krk a pláče, když se mu to nedaří.

Hypno

Už na první pohled je Hypno podezřelý chlapík. Pokédex doporučuje, abyste se s ním vyhnuli očnímu kontaktu, protože se vás pokusí zhypnotizovat. Živí se totiž sny svých spících obětí. Nejednou unesl dítě rovnou z postýlky a už ho nikdy nikdo neviděl.

Pokémon Hypno
Foto: Nintendo

Gengar

Dareba, který se vyžívá v lidském strachu. Baví se tím, že na své oběti sesílá různé kletby. Pokud slyšíte chichotání a je vám najednou zima, nejspíš se ve vašem stínu ukrývá Gengar. Pokédex nenabízí moc útěchy pro někoho, koho si Gengar vyhlédl za oběť: „Není úniku. Vzdejte to.“

Zdroj: Oficiální stránky Pokémon

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.