Závěr seriálu Koruna se blíží. Trailer ukazuje milostné vzplanutí mezi Williamem a Kate i královskou svatbu

Eva Lenská
Foto: Netflix

Netflix dnes zveřejnil oficiální upoutávku na druhou část 6. řady seriálu Koruna (The Crown), která představuje závěr epického a oceňovaného dramatu Petera Morgana. Již 14. prosince se uzavře první celosvětový seriál Netflixu, který byl vytvořen ve Velké Británii.

Seriál Koruna sleduje život královny Alžběty II. od nástupu na trůn v roce 1952 až do počátku 21. století. Šestá a zároveň závěrečná řada se odehrává v 90. letech 20. století a zahrnuje události jako smrt princezny Diany, zlaté jubileum královny a svatbu prince Charlese a Camilly Parker Bowles.

Princ William se po smrti princezny Diany vrací se na Eton, kde ho čeká zvýšená pozornost mladých fanynek. Opět se vrací do běžného života, kterému se snaží přizpůsobit navzdory stoupajícímu napětí v královské rodině. Každodenní konflikt se životem veřejného představitele, který se snaží sladit tradiční studentské poměry s omezeními plynoucími z jeho postavení a neustálé přítomnosti osobních ochránců pokračuje také na Univerzitě St. Andrew‘s. Jeho odolnost je ale zásadní zkoušce podrobena ve chvíli, kdy se zamiluje do Kate Middleton.

ČTĚTE TAKÉ: 5 NEJLEPŠÍCH FRANCOUZSKÝCH SERIÁLŮ, KTERÉ NAJDETE NA NETFLIXU: DRAMA Z PRVNÍ SVĚTOVÉ VÁLKY I DRAMA PODLE SKUTEČNÉ UDÁLOSTI

Foto: Netflix

Princezna Margaret prodělala mrtvici a je nucena přehodnotit svůj životní styl. Čím více se její zdravotní stav zhoršuje, tím více se vrací do svých vzpomínek. Především do dosud neodhalené noci, kterou strávila se svou sestrou v roce 1945. Vzpomínky na tento večer ji utěšují i v jejích posledních dnech.

Královna Alžběta II. po odchodu sestry a matky, svém zlatém jubileu a po schválení sňatku prince Charlese a Camilly začíná přemítat o rocích své vlády, a nakonec i nad svým odkazem. Blíží se devátá dekáda jejího života a královna je nucena sáhnout si do svědomí, skutečně prozkoumat, co je pro budoucnost monarchie to nejlepší.

Od svého uvedení na Netflixu v roce 2016 získal seriál Koruna řadu nominací a prestižních ocenění, a to včetně 15 nominací na cenu BAFTA, 10 nominací na Zlatý glóbus (včetně 4 vítězství), 69 nominací na cenu Emmy (z toho 21 vítězství za 4 sezóny) a spoustu dalších

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: POLONAHÁ KATE A SVATBA CHARLESE A CAMILLY. NETFLIX VYDAL PRVNÍ SÉRII FOTEK KE 2. ČÁSTI ZÁVĚREČNÉ ŘADY SERIÁLU KORUNA

Co by vám nemělo v závěru seriálu Koruna uniknout

V této fiktivní dramatizaci inspirované skutečnými událostmi se vypráví příběh královny Alžběty II. a politických i osobních událostí, které formovaly její vládu.

Shrnutí druhé části

Po ztrátě matky se princ William snaží znovu najít své místo na prestižní škole Eton. Jeho cesta je nejen o osobním smutku, ale i o potřebě monarchie udržet si veřejnou podporu. V témže okamžiku královna Alžběta (Imelda Staunton) při svém zlatém jubileu přemítá nad budoucností monarchie, zejména s ohledem na sňatek Charlese (Dominic West) a Camilly (Olivia Williams). Začíná také nová kapitola královské romantické pohádky prince Williama a půvabné Kate.

Druhá část závěrečné řady seriálu Koruna bude mít 6 epizod a na Netflixu bude dostupná 14. prosince.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.