Do nebes vychvalovaná a řádně přisprostlá gangsterka od Guye Ritchieho, která má na ČSFD 86 %, bude mít na Netflixu seriál

Michaela Pašková
Foto: Kevin Baker/Netflix

Populární kriminální film Gentlemani pojednávající o drogovém králi, který se snaží prodat své impozantní impérium, a za jehož režií stojí Guy Ritchie, se dočká svého spin-offu. Vzhledem k tomu, že se premiéra seriálu blíží, Netflix zveřejnil první fotky.

Je to v podstatě rok, co si Netflix objednal spin-off úspěšného snímku Gentlemani, který v roce 2019 na pokladnách kin vydělal 115 milionů dolarů, přičemž jeho rozpočet byl údajně pouhých 22 milionů dolarů.

Na Česko-Slovenské filmové databázi, kde film dosahuje skvělého hodnocení 86 %, uživatelé odvedenou práci režiséra chválí a přiznávají, že byli v kině na tomto snímku vícekrát. Dokonce kladná slova pronášejí i na český dabing, což se v posledních letech moc nevidí.

PSALI JSME TAKÉ: 5 FILMŮ, KTERÉ JSOU PODOBNĚ STRHUJÍCÍ A NAPÍNAVÉ JAKO KRIMI THRILLER JEŠTĚR. NĚKTERÉ VYCHÁZEJÍ ZE SKUTEČNÝCH ZLOČINŮ

„Výborná záležitost! Krycí jméno UNCLE mne nadchlo a tak mi bylo jasné, že Guy Ritchie nabídne další porci super zábavy. Mimochodem se na UNCLE v jedné pasáži i vtipně odkáže. McConaughey byl boží, stejně tak bavil Farrell. Z koho jsem fakt nemohl byl Hugh Grant! Konečně opustil ty role romantických anglických seladonů a zahrál si v něčem pořádném! Film určitě povýšil i skvělý český dabing,“ píše jeden z uživatelů ve své recenzi.

Další je podobného názoru. „Gentlemani mají řádně obrovské koule a nebojí se to dát najevo! Ritchie svolal hvězdné herecké obsazení a naservíroval divácky atraktivní a svižnou akční gangsterku s osobitými vyprávěcími postupy a scénářem tak řízným, že by se o něj mohl člověk přes ty všechny genitální pojmy pořezat. Bylo vidět, že si všichni zúčastnění své role hodně užívali a zhostili se svých partů přesvědčivým způsobem – nejvíce mě dostával Hugh Grant. I přes počáteční dějovou zmatečnost jsem si náramně užíval chytře napsanou hru na kočku a myš – v tomto případě hru na krále džungle – v níž člověk až do závěrečných titulků vůbec nevěděl, jakým směrem se to celé vlastně vyvrbí. Dvě hodiny přijatelně krvavé a řádně přisprostlé zábavy zaručeny. P.S. Gravity kills people!“

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: CHYTŘE VYMYŠLENÝ THRILLER O POMSTĚ, KTERÝ VÁS UDRŽÍ V NAPĚTÍ, OVLÁDL NETFLIX. DIVÁCI HO HODNOTÍ JAKO CHLADNÝ A PRECIZNÍ

Není tedy divu, že se Netflix rozhodl dát šanci spin-offu v podobě seriálu nesoucímu stejné pojmenování, Gentlemani. Hlavní postavou bude anglický aristokrat Eddie Horniman, který nečekaně po svém otci zdědí rozsáhlé venkovské panství. Netrvá to dlouho, než mu dojde, že toto panství je součástí konopného impéria, na kterém se chce přiživit řada postav britského zločineckého podsvětí. Aby Eddie vymanil svou rodinu z jejich spárů, přistoupí na zločineckou hru. Jak je však vtahován do světa zločinu, začíná mu přicházet na chuť.

Vzhledem k tomu, že Netflix uvedení očekávaného seriálu Gentlemani plánuje už na příští rok, zveřejnil první fotky.

Režie novinky se samozřejmě ujal Guy Ritchie, který tentokrát do hlavní role obsadil britského herce Thea Jamese, jenž se proslavil rolí Čtyřky ve filmech Divergence, Rezistence a Aliance. Filmové obsazení se do seriálu bohužel nevrací. Po boku Thea Jamese zazáří Kaya Scodelario, Daniel Ings, Vinnie Jones, Joely Richardson a Giancarlo Esposito. Na tvorbě seriálu se podílel i Matthew Read, který je podepsán pod úspěšnými Gangy z Birminghamu (Peaky Blinders).

Čekání na seriál si můžete zpříjemnit sledováním původního filmu, který je přístupný ke zhlédnutí na Netflixu.


Zdroje: Tudum, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.