Smrt matky ho psychicky poznamenala a nenávidí paparazzi. Přes to, že seriál Koruna sledoval, poslední řadu si princ Harry nepustí

Eva Lenská
Foto: Daniel Escale/Netflix

První část šesté řady oblíbeného historického seriálu Koruna (The Crown), který pojednává o britské královské rodině, konečně dorazila na Netflix. Vzbudila rozruch především kvůli princezně Dianě a tisk se tím pádem začal hned zajímat o to, zda se na nové epizody podíval i princ Harry, který v minulosti přiznal, že seriál sleduje.

Princ Harry skutečně uvedl, že se na předchozí řady Koruny díval. V roce 2021 řekl Jamesi Cordenovi v pořadu The Late Late Show, že seriál vzbuzuje dojem, že povinnosti a služba mají přednost před rodinou a vším ostatním. „Koruna mi vyhovuje mnohem víc, než články napsané o mé rodině nebo mé ženě. Je to samozřejmě fikce, přeberte si to, jak chcete,“ dodal.

Bude však sledovat i části, které se zabývají smrtí jeho matky a mediálním honem na ni? Ve své biografii Náhradník popisoval, jak těžké pro něj toto období bylo. Stále nemohl uvěřit, že jeho milovaná máma zemřela. Plakal jen na pohřbu a pak v něm zůstala spousta smutku. Psychicky ho to poznamenalo a musel vyhledat odbornou pomoc. Dokázal by se vůbec prostřednictvím Koruny do té doby plné bolesti a zoufalství vrátit?

ČTĚTE TAKÉ: PŘEDSTAVITELKA PRINCEZNY DIANY NA PREMIÉRU SERIÁLU KORUNA DORAZILA VE VLASTNÍ VERZI IKONICKÝCH ŠATŮ POMSTY

Foto: Netflix

Když princezna Diana a Dodi Fayed zemřeli, bylo Harrymu dvanáct let. Už v té době mu vadilo, jak jeho matku pronásledují paparazzi. Viní z její smrti tisk a jen málo skrývá své opovržení vůči dotěrné taktice fotografů a novinářů.

Dále by ho mohla zranit část, která popisuje poslední telefonát princezny Diany se svými syny, který končí vyznáním mateřské a synovské lásky. Harry ve skutečnosti přiznal, že tehdy strašně spěchal a s mámou se rychle rozloučil. Dodnes toho lituje. „Kdybych tehdy věděl, co se stane, nebyl bych k tomu a ke všemu ostatnímu tak laxní,“ prohlásil v dokumentu BBC z roku 2017.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: NOVÁ ČESKÁ KOMEDIE JE JEŠTĚ V KINECH, ALE UŽ MÍŘÍ NA NETFLIX. PODLE DIVÁKŮ JE NA ČESKO-SLOVENSKÉ POMĚRY NADPRŮMĚRNÁ

Foto: Keith Bernstein/Netflix

Diváky, ale hlavně kritiky šokoval v seriálu jakýsi duch Diany. Seriál obsahuje scény, kde princezna po své smrti mluví s Charlesem a následně královnou. Je otázka, co by si o tom její potomek pomyslel. A jak by se díval na scény, v nichž si princezna zahrává s paparazzi. „Pokaždé, když vidím fotoaparát, pokaždé, když slyším cvaknutí, pokaždé, když vidím blesk, vrací mě to zpátky,“ řekl o smrti své matky.

Zdroj blízký vévodovi ze Sussexu sdělil deníku Deadline, že si Harry poslední sérii seriálu Petera Morgana nebude pouštět kvůli jeho citlivému obsahu. Podle Deadline nechová princ vůči tvůrcům seriálu Koruna ani Netflixu žádnou zášť, pokud jde o děj šesté série. Nikdo s ním nic nekonzultoval a ani neměl možnost vidět epizody předem.

První část 6. řady Koruny, která obsahuje 4 epizody, je od 16. listopadu dostupná na Netflixu. Druhá část o 6 epizodách bude uvedena 14. prosince.

Zdroje: Deadline, Biografie Prince Harryho Náhradník (2023, Práh), Vanity Fair

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.