Vyhrocená kýčovitá novinka Netflixu je špatnou parodií na Ďábel nosí Pradu s hvězdou Sexu ve městě v hlavní roli

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Od autora Gilmorek nebo Zoufalých manželek je tu seriál Okouzlení (Glamorous), aneb romantická komedie přirovnávaná k Sexu ve městě, akorát mladší, inkluzivnější a nablýskanější. Příběh o supermodelce, která se věnuje makeupu, a jejím novém asistentovi, se aktuálně nachází v TOP 10 seriálů na Netflixu!

Seriál jsme si sice již dříve představili v tomto článku, ale připomeňme si krátce jeho děj: Podobně jako v Ďábel nosí Pradu, sledujeme příběh asistenta a influencera Marca (Miss Benny), který se shodou náhod v práci seznámí s bývalou supermodelkou Madolyn Addison (Kim Cattrall). Elegantní Madolyn je ředitelkou značky Glamorous, která se věnuje makeupu, ale tržby už nejsou takové, jako bývaly…

Marco tedy nastoupí do společnosti, která se tak trochu rozpadá, čemuž chce zabránit Madolynina asistentka Venetia a modelky syn Chad, ředitel obchodu. Seznamujeme se také se zbytkem pracovníků, skupině individuálů, kteří jsou na první pohled jasnými neslučitelnými protiklady, ale světe div se, tvoří skvělý kreativní tým.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Seriál Netflixu ve stylu Sexu ve městě je lepší než jeho pokračování, i když má stejného autora

Král křiklavých outfitů Marco se v kanceláři každodenně dostává do kolotoče hektické práce spojené s líčidly, modelingem, módou, marketingem i sociálními sítěmi. Jeho osobní život ve velkém městě také nabírá obrátky, když se ocitá v milostném trojúhelníku se svým kolegou nerdem a naopak sexy svalovcem z posilovny. Komplikované vztahy budeme sledovat také u šéfky Madolyn, její cílevědomé asistentky a na první pohled nenápadného grafického týmu. Jak kdo odděluje práci od osobního života, hlavně v barech a na randících aplikacích?

Ač je seriál idylickou romantickou komedií situovanou v New Yorku, nabízí spousty situací, které se tak často nevidí, například femininního hlavního hrdinu, otevřené dialogy o pink-washingu, drag queens reprezentující samy sebe (například skvělé Monét X Change a Priyanka), stovky Gen Z vtípků nebo poukázání na stereotypy o LGBT komunitě, která je úzce propojená s celou sérií.

ČTĚTE TAKÉ: 10 nejčastějších zaměstnání v romantických komediích. Možná jste si všimli, že se opakují

Co se týče obsazení, legendu Kim Cattrall snad ani není potřeba představovat. Ostatní herci také nejsou nováčci (vidět jsme některé mohli např. v American Horror Story, Dynastie, Legacies či The Umbrella Academy) a rolí se všichni chopili na 110%.

Každá postava v seriálu má svůj vlastní chaotický příběh a osobnost, kterou buď milujete nebo nesnášíte – někdy i obojí najednou nebo střídavě! Hlavně hlavní postava je často na pár facek, ale s přihlédnutím, že je teenager by se většina lidí také zachovala jako jeho ultra-sympatická matka.

Show má samozřejmě svoje přehnané momenty, ale koneckonců, je to zábavný seriál o extravagantním teenagerovi a jeho první práci. Možná je seriál příliš dramatický a vyhrocený, ale o oscarové výkony a zvraty tu nejde. Jde o zábavu, luxusní prostředí, kýčovitý, často uspěchaný příběh, ale hlavně o pozitivní jednohubku na léto.

Zdroj: Autorka článku

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.