Seriál Koruna čelí kritice kvůli kontroverzní scéně princezny Diany. Podle odborníků je to naprosto nevkusné

Foto: Keith Bernstein/Netflix

Šestá řada seriálu Koruna (The Crown) je za dveřmi. Je to teprve pár dní, co Netflix oznámil datum její premiéry a také nepotěšil diváky tím, že bude rozdělena do dvou částí. Ty však naštěstí vyjedou jen měsíc po sobě, takže důvod ke smutku není tak velký. Co ale diváky rozhořčilo o něco více, je kontroverzní scéna s princeznou Dianou.

Šestá řada seriálu Koruna bude obsahovat tragickou smrt princezny Diany, kterou ztvárnila herečka Elizabeth Debicki. Podle dostupných informací bude v seriálu údajně také emotivní scéna, ve které se Diana zjeví truchlícímu princi Charlesovi (Dominic West) a dojde mezi nimi ke smíření. Její přítomnost navíc pocítí i královna Alžběta zahraná Imeldou Staunton.

To se však nelíbí některým divákům. „Princezna Diana se v poslední řadě Koruny objevuje jako DUCH. To je absolutní ostuda. Prosím nechte tuto ženu na pokoji a dovolte jí odpočívat v pokoji,“ napsal jeden rozhořčený divák na X (Twitteru).

Další však doufá, že jde pouze o fámu. „Upřímně řečeno, je těžké uvěřit fámám, že poslední série Koruny bude představovat princeznu Dianu jako ducha. Je to provokativní seriál, ale nikdy se nepouštěla ​​do takových fantastických nesmyslů,“ píše.

Princezna Diana v seriálu Koruna
Foto: Keith Bernstein/Netflix

Aby se Diana zjevila jako duch, bylo odsouzeno i královskými odborníky. Královský komentátor Richard Fitzwilliams řekl: „Celá myšlenka, že Peter Morgan napsal scénář k strašidelným vystoupením Diany, je naprosto nevkusná.“

Tvůrci seriálu už před vydáním upoutávky k šesté řadě objasnili, že Dianina smrt bude hlavním tématem. Během televizního panelu na festivalu v Edinburghu letos výkonná producentka Suzanne Mackie však uklidňovala, že úmrtí princezny z Walesu bude řešeno citlivě.

„Jsme přemýšliví lidé a jsme citliví lidé. A tak došlo k velmi pečlivému a dlouhému rozhovoru o tom, jak to uděláme – a doufám, že to publikum to nakonec posoudí. Ale myslím, že to bylo provedeno jemně a promyšleně,“ řekla.

Premiéry 1. části, která bude obsahovat 4 epizody, se dočkáme 16. listopadu. Druhá část o 6 epizodách bude vypuštěna o čtyři týdny později, tedy 14. prosince.

Zdroje: X #TheCrown, Sky News, Daily Mail, 1news, Telegraph

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.