6 filmových a seriálových novinek, které si o víkendu můžete pustit nejen na Netflixu. Nechybí říjnová dávka hororů

Foto: Eike Schroter/Netflix © 2023

Je tady konec dalšího týden a s ním nová dávka seriálových a filmových novinek, které během něj vyšly. Jelikož je pátek 13., odehrávají se v trochu pochmurnějším duchu. Co si pro vás připravil Netflix nebo Disney Plus?

Byla jednou jedna hvězda

Road trip movie Byla jednou jedna hvězda se odehrává v sedmdesátých letech minulého století a sleduje skupinu kočovných promítačů a zároveň lékárníků. Vydávají se na cesty, aby přinesli radost z živě dabovaných 16mm filmů z šedesátek do vesnic a malých měst po celém Thajsku. Parta čtyř hlavních postav usiluje o to, aby tamním obyvatelům dychtícím po zábavě poskytla živě dabovanou zvukovou stopu. V rozhodujících okamžicích představení je děj přerušen a výprava se musí ujmout své druhé role prodavačů, aby zajistila stanovené kvóty farmaceutických výrobků, a teprve pak může v promítání filmu pokračovat. Všichni hlavní hrdinové se na cestách setkávají s potížemi a podvody, nicméně se stále snaží jít dál za svými sny.

Film je dostupný na Netflixu.

Pád domu Usherů

Mistr hororu Mike Flanagan se ujal seriálového zpracování povídky Edgara Allana Poea. Krutý seriál představí bezohledné sourozence Rodericka a Madeline Usherovi, kteří přetvoří podnik ve vlivné a mocné impérium. Když následovníci usherovské dynastie začnou umírat rukou tajemné ženy, dojde k odhalení děsivého tajemství.

Seriál najdete na Netflixu.

Kostlivec

Děsivý hororový thriller z pera Stephena Kinga, v němž se dvě sestry a jejich otec terapeut snaží vyrovnat s nedávnou smrtí matky. Pacient, který se nečekaně objeví u nich doma a hledá pomoc, po sobě zanechá nadpřirozenou bytost, která trýzní rodiny a živí se jejich utrpením.

Film najdete na Disney Plus.

Seminář

V pátek 13. vyšla na Netflixu švédská hororová komedie Seminář, která vypráví o teambuildingu, kterého se účastní zaměstnanci magistrátu. Ta se ale promění v noční můru, když začnou kolovat obvinění z korupce a sužovat pracovní prostředí. Nejenom, že nejede Wi-Fi, z čehož všichni zaměstnanci doslova šílí, ale začne je pronásledovat tajemná postava, která je postupně vraždí.

Horor Seminíř najdete na Netflixu.

Dobrou noc, světě

Uzavřený starší bratr. Velmi úspěšný mladší bratr. Otec, který není respektován svými vlastními dětmi. Matka, která zanedbává svou domácnost. Toto je rozpadlá rodina a nikdo z jejích členů neví, že jsou hráči v online hře. Anime adaptace úspěšné mangy Good Night World představí tuto pseudorodinu hledající spásu v online hře. Původní mangu napsal Uru Okabe a od roku 2016 vychází v Ura Sunday a MangaONE u Shogakukan.

Anime Dobrou noc, světě je dostupné na Netflixu.

Loki, 2. řada

Seriál se odehrává po událostech filmu Avengers: Endgame. Nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki se v něm vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. Po krádeži Teseraktu během bitvy o New York a teleportování se, je alternativní verze Lokiho zajata strážci z Time Variance Authority (TVA), byrokratické organizace, která existuje mimo čas a prostor a dává bedlivě prostor na časovou osu a zabraňuje jejímu větvení. Loki dostane šanci žít a pomoct opravit časovou osu a zastavit větší hrozbu. Na konci řady však došlo ke zhroucení Posvátné časové osy, což bude mít významné dopady. Spolu s Mobiem a týmem nových i vracejících se postav se Loki pohybuje ve stále se rozšiřujícím a stále nebezpečnějším Mnohovesmíru a hledá Sylvii, soudkyni Renslayer, Minutku a pravdu o tom, co to znamená mít svobodnou vůli.

V pátek 13. října vyšel na Disney Plus 2. díl 2. řady.

Zdroje: Netflix, Disney Plus

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.