Obrovský ekologický skandál způsobil vrozené vady dětí: V seriálu Netflixu podle skutečnosti si zahraje i hvězda Bridgertonových

Eva Lenská
Foto: Liam Daniel/Netflix

Hvězda seriálu Bridgertonovi Claudia Jessie se připojila k hereckému obsazení připravovaného seriálu Jacka Thornea Toxic Town od Netflixu. Konečně ji uvidíme v jiné roli a bez dobového kostýmu. Jako kurážná Eloise Bridgerton je fantastická, ale nyní bude pravděpodobně se stejnou odvahou řešit toxický odpad a jeho vliv na zdraví občanů a životní prostředí.

Claudia Jessie z Bridgertonových nebude sama, kdo si v Toxic Town zahraje. Přidají se k ní také Michael Socha (The Gallows Pole) a Joe Dempsie (Hra o trůny). Již dříve byli potvrzeni také Jodie Whittaker (Doctor Who), Aimee Lou Wood (Sexuální výchova) a Robert Carlyle (Do naha!).

Tvůrce Jack Thorne slibuje divákům příběh natočený podle skutečné události. Čtyřdílný seriál bude vyprávět o jednom z největších ekologických skandálů ve Velké Británii, ke kterému došlo ve městě Corby. Tři odvážné matky budou bojovat za spravedlnost, stejně jako David bojoval proti Goliášovi. Během jejich boje vypluje na povrch strašlivá pravda.

ČTĚTE TAKÉ: Sam Heughan alias Jamie ze seriálu Cizinka prolomil mlčení a promluvil o svém milostném životě

O co vlastně tehdy šlo?

Po uzavření jedné z největších oceláren v Evropě v polovině 80. let rada v rámci programu regenerace města, který zahrnoval převoz odpadu otevřenými nákladními auty přes obydlené oblasti, areál zdemolovala. Na přelomu 80. a 90. let 20. století se následně zjistilo, že počet defektů horních končetin u dětí narozených v Corby je třikrát vyšší než u dětí narozených v okolí. Osmnáct rodin následně podalo žalobu, se kterou nakonec v roce 2009 zvítězilo u britského nejvyššího soudu. O rok později bylo dosaženo vyrovnání.

Na Toxic Town se kromě režisérky Minkie Spiro podílí také producenti Charlie Brooker a Annabel Jones, známí díky hitu Black Mirror. Jack Thorne o připravované novince řekl: „Případ toxického odpadu v Corby je jedním z těch momentů v historii, které jsou rozhodující. Ukázal naši schopnost zavírat oči a uši před bezpečností občanů. Ukázal však i pozoruhodný způsob, jakým lidé dokáží bojovat za to, co je skutečně správné.“

Zatím není jisté, jaké postavy uvedení herci a herečky, včetně Claudie Jessie, ztvární, nicméně režisérka je pyšná na to, že může spolupracovat s tak talentovanými lidmi. Námět je rozhodně poutavý a premiéry se pravděpodobně dočkáme ve druhé polovině příštího roku.

Zdroj: What’s on Netflix, about netflix, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.