Devátá série Kravaťáků míří na Netflix: Roli Meghan Markle hrál málem někdo jiný a název vznikl díky poukázce do Starbucksu

Eva Pospíchalová
Foto: USA Network

Jak skončil legendární seriál Suits, se dozvíme již příští měsíc. Při čekání se podívejme na zajímavosti, které sdělili herci až po třinácti letech po odvysílání první epizody. Jak se měli Kravaťáci původně jmenovat a kam se poděla Vévodkyně ze Sussexu, která se zde proslavila?

Dnes již legendární, třináct let starý seriál, se lidem dostal do povědomí znenadání minulý rok, kdy přistálo rovnou osm sérií na Netflix, a to téměř čtyři roky od konce show. Prakticky ihned se umístil v TOP 10 nejsledovanějších seriálech a držel se zde celé čtyři měsíce s miliony hodin zhlédnutí. Může za to zájem nové generace o právnické drama nebo Meghan Markle, které půl roku předem vyšel také na Netflixu dokument Harry & Meghan?

Na filmovém festivalu ATX se o historky z natáčení seriálu Suits podělili Patrick J. Adams, Sarah Rafferty, Dulé Hill, Amanda Schull a Abigail Spencer, společně s bývalým prezidentem USA Network Jeffem Wachtelem. Poslední řada seriálu byla zveřejněna v roce 2019 a příští měsíc dorazí i na Netflix, bohužel však bez Meghan Markle, která ukončila svoji hereckou kariéru krátce po svatbě s Princem Harrym. Než se dočkáme odhalení závěru, dozvíme se, co nám odhalili herci.

Hlavní duo, Gabriel Macht (Harvey) a Adams (Mike), se neznali a vůbec nevěděli, do čeho jdou. „Nikdy jsme neseděli v místnosti a nečetli spolu scénář,“ vzpomíná Adams. „Poprvé jsem Gabriela potkal potom, co jsme již oba dostali role a šli jsme na oběd. Byli jsme jen dva chlápci, kteří se modlili, aby ten druhý nebyl úplný kretén – Prosím, ať je v pohodě. Prosím, ať je v pohodě!“ Měl za sebou již tunu práce, byl filmová hvězda, natočil spoustu obrovských filmů… Šli jsme na to z pohledu Harveyho a Mika. Říkal jsem si: Musím bojovat, protože nevím, jestli se tím budu moct živit. Jestli to nevyjde, nevím, co budu dělat. Byl jsem zoufalý.“ Gabriel to měl prý úplně naopak – čekal na to, co se bude dít, v klidu a s nadhledem.

Rafferty (Donna) společně s Adamsem budou mít brzy o seriálu vlastní podcast. Jeho název bude Sidebar: A Suits Watch Podcast, nicméně ač může název klamat, dvojice nikdy neviděla ani epizodu, a nyní tedy budou vše hltat a komentovat poprvé.

Abigail Spencer, která hraje Danu Scott, měla být původně jen v jedné epizodě. „Castingová režisérka Bonnie Zane a producent Aaron Korsh mi volali se slovy: Myslel jsem na tebe, když jsem tuhle roli psal. Jen se na to podívej. Vím, že se to ještě nevysílalo, ale je to opravdu výjimečné. A měli pravdu! Zrovna jsem hrála v Šílencích z Manhattanu (Mad Men) a říkala jsem si: Panebože, to jsou Mad Men, ale pro právníky!“

Amanda Schull, která hraje Katrinu Bennett, se původně ucházela o roli Rachel Zane (kterou pak dostala právě Markle): „Nikdy na to nezapomenu, protože jsem byla opravdu nadšená. Moc se mi líbilo, jak je seriál napsaný. Byla jsem při konkurzu tak nervózní, že jsem viděla, jak mi v šatech bije srdce. Nepředvedla jsem dobrý výkon a roli jsem nedostala, ale pak jsem se s podporou Bonnie ucházela o každou ženskou hostující roli, vážně o každou! Celou první sezónu a pak půlku druhé sezóny. Pak mi zavolali, že napsali novou roli podle mě, ale stejně jsem se o ni musela ucházet.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: KVÍZ: POZNÁTE LEGENDÁRNÍ DEVADESÁTKOVÉ SERIÁLY PODLE JEDINÉHO ZÁBĚRU? VŠECHNY UHODNE MÁLOKDO

Gabriel Macht navedl Sarah Rafferty, aby se zúčastnila konkurzu. V jeden večer zjistila, že se nedostala k jedné roli a jen o chvíli později jí zavolal kolega, že právě dostal nabídku na seriál, který vypadá nadějně a do kterého by se také mohla přidat. Musela mu dokonce slíbit, že se zúčastní konkurzu, podle nějž už od začátku věděl, že role Donny nebude jen jednorázová, ale stálá postava v show (což se nakonec vyplnilo).

Dalším vtipným detaily je, že Kravaťáci původně vznikli jako film o Wall Street a měli být o účetních. Také měli mít jiný název, a to A Legal Mind. Ke jménu Kravaťáci se však tým dostal soutěží o dárkovou kartu na přibližně 2000 korun do Starbucks, kdy Jeff Wachtel slíbil odměnu pro toho, kdo přijde na vhodné pojmenování.

Zdroje: Netflix, People, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.