Netflix už brzy čeká konec světa. Z traileru ke 3. řadě norského hitu Ragnarök běhá mráz po zádech

Eva Lenská
Foto: Netflix

Děsivý norsko-dánský mytologický seriál Ragnarök – Konec světa (Ragnarök) se znovu vrací na scénu s 3. řadou. Netflix vydal upoutávku, která je jedním slovem strhující a běhá z ní mráz po zádech. Tohle bude opět pořádná jízda!

Ragnarök je příběh o dospívání nejen pro mladé, který vychází z nového a překvapivého úhlu pohledu na severskou mytologii. Seriál se odehrává v malém fiktivním městečku Edda, jež se nachází ve velkolepé a dechberoucí norské krajině. Příběh se točí kolem obyvatel Eddy, kteří možná nejsou všichni těmi, za koho se vydávají. Spolu s postavami prožíváme drasticky se měnící svět – tání pólů, teplé zimy, prudké lijáky. Někdo by mohl říct, že směřujeme k dalšímu Ragnaröku, tedy konci světa. Pokud někdo včas nezasáhne.

ČTĚTE TAKÉ: Obyčejná učitelka skrývá temné tajemství, které ji může připravit o rodinu. Na Netflix míří nový krimi seriál plný napětí a akčních scén

Foto: Netflix

Mladý Magne Seier (David Stakston), jenž se potýká s obrovskou odpovědností vyvoleného, je vtažen do věčného boje s ledovými obry. Je totiž předurčen k tomu, aby ochránil svět před prastarými zlými silami. Musí se umět správně rozhodovat, dobře vyhodnotit vztahy, které navázal, a rozpoznat své nepřátele. A hlavně musí bojovat proti nepříznivým okolnostem.

Seriál měl na Netflixu premiéru v roce 2020 a diváci si jej okamžitě zamilovali. Na ČSFD mu dali skvělé hodnocení 74 %. Tudíž je jasné, že se 3. řady už nemohou dočkat. Diváci dokonce seriál nazývají norským Twilightem. Nikdo totiž nerozumí severské mytologii lépe než Norové. Děj navíc doplňuje velmi působivá hudba, ze které místy mrazí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Diváci jsou naprosto zděšeni z nové reality show. Je zvrácená a může způsobit emocionální trauma, myslí si

Tvůrce seriálu Adam Price se v rozhovoru pro Netflix zamýšlel nad tím, jak seriál působí na současné diváky. „Dnes je spousta lidí, v neposlední řadě mladých, kteří si myslí, že svět je velký, děsivý a na pokraji apokalypsy,“ řekl. Prozradil také, že věří v sílu příběhů, které mohou být druhým inspirací zejména v neklidných dobách. „Tak jsem si řekl, že lidé v tomto světě potřebují něco, v co by mohli věřit. Měli by dostat příběh o hrdinovi. A v našem malém městečku Edda se právě jeden takový hrdina objevil,“ dodal.

Třetí řada norského hitu Ragnarök – Konec světa bude mít na Netflixu premiéru už 24. srpna. Můžeme se těšit na 6 strhujících epizod.

Zdroje: Best of Netflix, ČSFD, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.