Tvůrci Zaklínače ve třetí řadě splnili Henrymu Cavillovi poslední přání. Netflix také vydal novou upoutávku

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Oznámení odchodu Henryho Cavilla z fantasy seriálu Zaklínač (The Witcher) bylo jednou z nejvíce šokujících události loňského roku. Nejenže fanoušci a rovněž kritici hercův odchod oplakali, ale výrazně tím utrpěl i samotný seriál, který zaznamenal obrovský úbytek diváků. Není to tak dlouho, co na Netflixu přistála první část třetí řady. Možná vás to překvapí, ale tvůrci seriálu splnili Cavillovi jeho poslední přání před odchodem.

Jak všichni víme, herce Henryho Cavilla vedla k odchodu z fantasy seriálu Zaklínač celá řada důvodů. Za jeden z nich mohou samotní tvůrci, protože se rozhodli nedržet se knižní série Andrzeje Sapkowského. Hercovými stížnostmi se nakonec přeci jen zabývali, díky čemuž poslední chvíle Cavilla v roli Geralta odpovídají zdrojovému materiálu.

Ačkoliv první a druhá řada obsahují poměrně velké množství důležitých dějových bodů a postav z knižní série, dochází v nich k docela drastickým změnám. Například zápletka druhé řady týkající se monolitů není z knih. Na rozdíl od předchozích dvou řad je tedy trojka nejvěrnější adaptací knižní série. Přestože je nemožné, aby seriál zachytil vše ze své předlohy, tvůrci se postarali o to, aby se v nové řadě nacházelo mnoho scén přímo z knih. Například scéna, ve které se Marigold a Ciri zpovzdálí vysmívají rozhovoru Geralta a Yennefer, je přímo z knih

Kdyby seriál začínal s takovou mírou věrnosti knihám, možná by jeho tvůrci dokázali Cavilla udržet ve hře. Skutečnost, že se tvůrci ‘probrali’ a začínají se řídit zdrojovým materiálem, je dobrým znamením. Už teď víme, že čtvrtá řada, ve které se jako Geralt z Rivie poprvé představí Liam Hemsworth, bude spojena s pátou knihou. Pokud seriál přežije Cavillův odchod a udrží si tuto úroveň loajality, může mít šanci zachránit svou popularitu a získat zpět fanoušky.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Geraltem se nemusel stát Henry Cavill. O jeho roli se ucházel jiný herec, který hraje v Zaklínačovi

Fanoušci zaklínačského světa momentálně divoce spekulují nad tím, co nám poslední tři díly třetí řady přinesou. Dle zveřejněného traileru bychom se měli dočkat Geraltova souboje s Vilgefortzem na Thannedu, ze kterého bohužel lovec příšer dle knih vychází jako poražený. Vilgefortz ho skoro zabije a jediným způsobem, jak ho vyléčit, je vzít ho k druidům do Brokilonu. Vzhledem k tomu, že se Geralt u druidů léčí několik týdnů, mohli by tvůrci této chvíle využít pro nástup Liama.

Dalším klíčovým bodem je moment, kdy se Ciri zoufale snaží uniknout Vilgefortzovi a proskočí ve věži Tor Lara nestabilním portálem, což způsobí mohutný výbuch magické energie. Ciri poté přistane uprostřed Korathské pouště. Jednou ze scén, na kterou trailer také odkazuje, je střet mezi Riencem, Geraltem a Yennefer. V knihách Rience po převratu na Thannedu ještě dlouho přežívá, takže je možné, že se mu Geralt nakonec rozhodne hlavu nesetnout, přestože mu Yennefer hodí meč.

PSALI JSME TAKÉ: Tvůrci Zaklínače slibují velkolepý nástup nového Geralta. Anya Chalotra alias Yennefer nedá dopustit na Cavilla

Posledních třech dílů třetí řady se dočkáme 27. července. Čekání na ně si můžete zpříjemnit zhlédnutím nového videa ze zákulisí, které ukazuje Henryho Cavilla, jenž je mimořádně zručný v zacházení s mečem, jak společně s kaskadéry trénuje složitou bojovou scénu odehrávající se v Shaerraweddu. Choreografie a nácvik této scény trvaly zhruba čtyři týdny. Pánové bojovou scénu zkoušeli více než devadesátkrát. Finální výsledek vypadá ovšem jinak, protože jakmile Cavill společně s kaskadéry dorazili na místo natáčení, přizpůsobili bojovou scénu novému prostředí.


Zdroje: Netflix Junkie, Screen Rant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.