7 novinek, které si o víkendu můžete pustit na Netflixu: Temný thriller nebo dokument o převratném objevu pro lidstvo

Eva Lenská
Foto: Victor Bello/Netflix

Je léto a rozpálené ulice i sluneční paprsky sice zvou k vodě, nicméně není na škodu zakončit víkendové večery nějakým šikovným filmem nebo seriálem. Co nového se za posledních pár dnů objevilo na Netflixu? A co třeba najdete v TOP 10 nejsledovanějších titulů na Netflixu? Mrkněme na to spolu. Máme pro vás několik tipů různých žánrů, aby si mohl vybrat skutečně každý.

Přežijí jen silnější (Survival of the Thickest)

Stylistka Mavis Beaumont má za sebou rozchod. Nebere to však jako prohru, ale jako příležitost začít znovu v životě i v lásce a být šťastná podle vlastních představ. Co na tom, že je tmavé pleti, táhne jí na čtyřicet a k tomu je baculka! Je odhodlaná nejen přežít, ale i dosáhnout úspěchu díky podpoře své vyvolené rodiny, pozitivnímu přístupu k vlastnímu tělu, roztomilému výstřihu do V a lesku na rty. Chce oblékat ženy taky, aby milovaly svá těla a nebojí se žádných překážek. Možná nakonec získá víc, než čekala.

ČTĚTE TAKÉ: Překvapení roku, hodnotí diváci nový slovenský film, který míří na Netflix. Podle některých má černá komedie dokonce na Oscara

Hoří jako papír (Burn the House Down)

Dům rodiny Mitaraiových, která po celé generace provozovala nemocnici a neměla nouzi o peníze, jednoho dne záhadně zachvátí plameny. Tragická událost neblaze ovlivní všechny její členy, neboť z požáru je obviněna matka. Dojde k rozvodu, což silně poznamená starší dceru, jež poté dlouhých třináct let čelí bezpráví. Jakmile dospěje, rozhodne se, že pod jménem Anzu Murata a v přestrojení hospodyně vypátrá pravdu a pomstí se těm, kteří zničili její rodinu. Nikdy totiž nevěřila, že požár založila její matka. Za potenciální podezřelou považuje druhou ženu jejího otce, svou bezcitnou a elegantní macechu Makiko Mitarai. Nechá se u ní proto zaměstnat a doufá, že brzy odhalí skutečnou příčinu ničivého požáru a jeho pravého viníka.

Nepoznané: Jeskyně kostí (Unknown: Cave of Bones)

Tentokrát se v dokumentární sérii Nepoznané vydáme do jihoafrické kolébky lidstva, kde paleoantropolog Lee Berger našel nejstarší pohřebiště na světě, které však nepatří k těm lidským. Pokud se Leemu a jeho týmu podaří prokázat, že jeden dávný tvor s malým mozkem, podobný opici, praktikoval složité pohřební rituály, změní to vše, co víme o evoluci hominidů i původu víry.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nové tváře ve 3. řadě Bridgertonových nejsou úplně neznámé. Jeden z herců hrál například v seriálu Koruna

Oni naklonovali Tyrona (They Cloned Tyrone)

Podvodník a drogový dealer Fontaine je zastřelen svým sokem. Přesto se ráno bez jakéhokoliv škrábnutí probere ve své posteli. Spolu s pasákem Slickem a sexuální pracovnicí Yo-Yo se pokusí svému zvláštnímu znovuzrození přijít na kloub. Pátrání trojici nakonec zavede do rozsáhlého podzemního komplexu, kde vládou podporovaná laboratoř provádí pokusy na místní černošské komunitě. Poté, co si Fontaine uvědomí, že je jedním z mnoha klonů, propadne v zoufalství. Nicméně se rozhodne, že se tomu hanebnému vládnímu spiknutí postaví.

V pasti: Barcelona (Bird Box Barcelona)

Když záhadná síla zdecimuje světovou populaci, Sebastian a jeho dcera Anna putují zpustošenými ulicemi Barcelony. Jejich cílem je nejenom se vyhnout podivné entitě, ale zároveň také uniknout z města. Aby se jim to povedlo, jsou nuceni skrývat oči před denním světlem a připojit se ke skupině cizinců se zavázanýma očima. Nicméně během cesty za bezpečným útočištěm jsou varováni, že existuje ještě zlověstnější hrozba, než jsou tyhle děsivé neviditelné bytosti.

Sladké magnólie (Sweet Magnolias), 3. řada

Opět se vracíme do městečka Serenity za třemi kamarádkami. Dana Sue pracuje na záchraně nebo spíše obnově manželství poté, co pustila do domu bývalého muže Ronnieho. Vydrží jim to, nebo ji bude opět podvádět? Helen pro změnu uvízla mezi dvěma úžasnými muži, kteří ji milují. Bývalý přítel Ryan ji požádal o ruku, takže si musí vybrat mezi ním a novou láskou Erikem. Maddie se zas snaží pomoci baseballovému trenérovi Calovi, jenž má problém se zvládáním vzteku, což se ukázalo, když ho po rvačce odvezla policie. Kromě toho všeho se na scéně objeví záhadná žena z minulosti.

NAPSALI JSME TAKÉ: Reality show, jakou svět ještě neviděl, ovládnou zombie: Přeživší budou muset plnit náročné úkoly a uniknout zlověstné apokalypse

Ostrov

Exotická dovolená manželů Richarda a Alice se promění v jednu velkou pohromu. Všechno se zvrtne, když Richard Alici oznámí, že se chce rozvést. Nečekaná zpráva způsobí akorát další katastrofu. Oba se rozhodnou, že bude lepší odjet domů dřív, ale jediné letadlo, které seženou, ztroskotá na pustém ostrově uprostřed jižního Pacifiku. Katastrofa je sice katastrofa, ale naštvaná Alice prohlásí, že začnou žít odděleně rovnou, a rozdělí ostrov na dvě poloviny. Jedna bude Richardova a druhá její. Zanedlouho si však uvědomí, že pokud mají na ostrově přežít, musí spolupracovat, vyříkat si spoustu věcí a hledat k sobě cestu zpátky.

Zdroj: Netflix, autorka článku, ČSFD, Tudum, Cinemart

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.