Seriál Dancing Queen: Přes den lektorem v taneční škole, v noci divoká drag queen

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Napůl dokument a napůl seriál vypráví příběh dvojího života jedné z nejpopulárnějších drag queens, Alyssy Edwards. Vlastním jménem Justin Johnson již dvacet let vede velmi úspěšné taneční studio pro mladistvé. Právě začíná novou sezónu plnou soutěží, které chtějí děti a jejich cílevědomé matky za každou cenu vyhrát.

Sympaťák Justin Johnson vede přes den taneční studio Beyond Belief Dance Company pro talentované děti. V noci se pak mění v okouzlující Alyssu Edwards, kterou můžeme znát například z RuPaul’s Drag Race, jako jednu z nejvýraznějších osobností vůbec.

Že je Justin velmi talentovaný tanečník a učitel je už známo. Že jsou jeho studio i jeho žáci úspěšní po celé Americe víme také. Nyní máme ale možnost nahlédnout do zákulisí jak taneční školy, tak i Justinova osobního života.

Je to jako spojení Dance Moms a RuPaul’s Drag Race. Dočkáme se hádek a pláče ambiciózních matek a jejich tvrdě pracujících dětí, napínavých tanečních soutěží i setkání s přáteli Alyssy. V jedné scéně diváci sledují Johnsona, v porotě při konkurzu mladé tanečnice, ale v další už Alyssu Edwards, nalíčenou a v obří blonďaté paruce, jak večeří se svou drag rodinou.

Johnsonův rodinný život je stejně jako ten profesní, komplikovaný a poněkud rozdvojení. Se svými studenty a jejich rodiči tráví velké množství času a hovoří o nich jako o své rozvětvené rodině. V tanečním prostředí vytváří skutečně hluboké mezilidské vztahy. Například jeho asistentka Dawn jej viděla vyrůstat, vybírala s ním dům a tak dále. Bohužel pokrevní rodina Justina není tak podporující a vstřícná. Jeho život majitele tanečního studia a život drag queen se zdají být striktně oddělené, ale není tomu tak. Děti a matky vědí o jeho excentrickém alter egu, ale nemají předsudky nebo námitky, jde jim jenom o to, jak jejich lektor hodnotí taneční výkony a rozvíjí je dále.

Seriál o jedné z nejslavnějších drag queens současnosti je dostupná na Netflixu.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.