V upoutávce očekávaného fantasy drama prchá mladá matka a znovuzrozený Ježíš před proroctvím

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Netflix pro své uživatele chystá překvapení v podobě moderního biblického příběhu Jodie, vyvolený (The Chosen One / El Elegido). Mexické fantasy drama bylo natočeno podle populární trilogie grafických novel American Jesus od slavného Marka Millera a výtvarníka Petera Grosse. Po Jupiter´s Legacy se tak na Netflix řítí další adaptace díla z komiksové společnosti Millarworld.

Grafické novely American Jesus vycházely nejprve pod názvem Chosen. Přestože skotský komiksový spisovatel Mark Miller společně s výtvarníkem Peterem Grossem vydali první díl už v roce 2004, trvalo několik let trilogii dokončit. Příběh grafických novel vyprávěl o dvanáctiletém chlapci se, který náhle zjistil, že je znovuzrozeným Ježíšem. Seriálová verze, která dostala název Jodie, vyvolený, se odehrává v Mexiku. První řada byla natočena v přírodních kulisách státu Baja California Sur, což mělo dle tvůrců příběhu poskytnout lepší autentičnost.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Očekávaný sci-fi thriller Netflixu v nové upoutávce ukazuje děsivou pravdu a šokuje špatnou vizí budoucnosti

A o čem je samotný příběh? Vyvolený dvanáctiletý chlapec náhle zjistí, že má schopnosti, které se až nápadně podobají Ježíšovým. Stejně jako Ježíš Kristus dokáže proměnit vodu ve víno, přimět ochrnuté k chůzi, a přestože to ještě nezkoušel, tak zřejmě i křísit mrtvé. Zatímco se ho evangeličtí a jakiovští vůdci ve vesnici snaží přesvědčit, aby své schopnosti použil k záchraně lidstva a postavil se obávanému antikristu, Jodie má jiné plány. Chce pouze zapůsobit na holku a dát za vyučenou těm, kteří ho šikanují. Jak už to, tak ale bývá, vše se změní v momentě, kdy zjistí skutečnou pravdu o svém původu.

Zveřejněná upoutávka zachycuje herečku Diannu Agron, kterou si můžete pamatovat ze seriálu Glee, jak se snaží svého syna za každou cenu ochránit. Přestože Jodieho, jehož ztvárnění se ujal Bobby Luhnow, už od jeho narození skrývá před světem, je jí jasné, že proroctví neuniknou. Pro mladou matku a znovuzrozeného Ježíše začíná závod s časem, jehož cíl se nezadržitelně blíží.

PSALI JSME TAKÉ: Seriál podle nejprodávanější mangy všech dob míří na Netflix. První upoutávka ukazuje perfektní zpracování a spoustu epických scén

První řada fantasy seriálu Jodie, vyvolený vstoupí na Netflix 16. srpna.


Zdroje: Netflix, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.