Velkolepý sci-fi epos od tvůrců Hry o trůny má první upoutávku. Netflix slibuje divákům, že nic podobného ještě neviděli

Eva Lenská
Obal knihy The Three-Body Problem / Foto: Head of Zeus

Nový seriálový hit od tvůrců Hry o trůny, který chystá Netflix, bude naprosto unikátní. Nikdy dříve jste nic takového neviděli! Problém tří těles (3 Body Problem) barvitě vykreslí děj úspěšné fantasy trilogie čínského spisovatele Liu Cixina, jenž je podobně rozsáhlá jako slavná Duna. Díky Tudum máme první upoutávku. Je skutečně strhující!

Problém tří těles u nás vyšel v roce 2018 a okamžitě si získal mnoho fanoušků sci-fi a fantasy literatury. Liu Cixin za něj jako první Asiat v historii získal významnou cenu Hugo. Je první knihou série Vzpomínka na Zemi a jelikož okouzlil i Davida Benioffa a D.B. Weisse, tedy tvůrce Hry o trůny, můžeme se těšit na vskutku velkolepou podívanou.

Oba pánové navíc vysvětlili, proč se právě do tohoto projektu Netflixu pustili: „Trilogie Liu Cixina je nejambicióznější vědeckofantastickou sérií, jakou jsme kdy četli, a bere čtenáře na cestu od 60. let 20. století až do skonání věků. Od života na naší bleděmodré planetě až po vzdálené okraje vesmíru. Těšíme se, že další roky svého života strávíme tím, že ji budeme uvádět v život pro diváky na celém světě.“

ČTĚTE TAKÉ: Jedním stisknutím můžete někoho vymazat z povrchu zemského. Na Netflix míří nový mysteriózní thriller plný děsu a temnoty

O čem Problém tří těles (3 Body Problem) je?

Na pozadí čínské kulturní revoluce vysílá tajný vojenský projekt signály do vesmíru, aby navázal kontakt s mimozemšťany. Mimozemská civilizace na pokraji zkázy signál zachytí a plánuje invazi na Zemi. Mezitím se na Zemi začnou formovat různé tábory, které plánují buď nadřazené bytosti přivítat a pomoci jim ovládnout svět považovaný za zkažený, nebo proti invazi bojovat. Kromě toho začnou umírat vědci a vznikají podivné sekty, které vybízejí k návratu k přírodě. A pak se objeví velmi znepokojivá počítačová hra, která jako by ani nepocházela z tohoto světa. Na světlo postupně vychází pravda o všech záhadách, které hraničí s nadpřirozenem.

Koho v seriálu uvidíme?

Hlavní role ztvární Liam Cunningham, John Bradley a Jonathan Pryce, které jsme mohli vídat i ve Hře o trůny. Přidají se k nim Benedict Wong, Tsai Chin, Eiza Gonzalez, Alex Sharp, Saamer Usmani, Jovan Adepo, Sea Shimooka, Jess Hong, Mario Kelly a Zine Tseng.

Premiéru seriálu Problém tří těles Netflix naplánoval na leden příštího roku a slibuje divákům, že nic podobného ještě neviděli.

Zdroj: about netflix, Tudum, Databáze knih, collider

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.