Dokument o nevyčerněných příbězích triumfu, zmatcích a konečné ceně slávy kultovních amerických gladiátorů míří na Netflix

Michaela Pašková
Foto: Campfire Studios/Game Seven Media/Netflix

Už za pár dní Netflix svým uživatelům nabídne jedinečný dokumentární seriál Svaly a skandály: Příběh amerických gladiátorů (Muscles & Mayhem: An Unauthorized Story of American Gladiators). Bývalé gladiátorské hvězdy v něm odhalí příběhy ze zákulisí jedné z největších televizních podívaných 90. let.

Lidé narození v 90. letech vyrůstali při sledování akčního televizního pořadu Američtí gladiátoři a mohli obdivovat zdatnost pestré sestavy těchto gladiátorů v nadživotních velikostech. Pořad se vysílal od roku 1989 až do konce května 1996, přičemž se dočkal hned sedmi řad.

Ve většině epizod byli představeni čtyři soutěžící, dva muži a dvě ženy. Hráči, se pak utkali v sérii fyzických her vzájemně mezi sebou, ale také proti kostýmovým sportovcům, gladiátorům. Úkolem hromotluků bylo zabránit soutěžícím postoupit v turnaji. Soutěžní televizní pořad byl tak populární, že k němu byly dokonce vydávány figurky gladiátorů. Samozřejmě si diváci mohli zakoupit kostýmy svých oblíbenců.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Netflix vydal nejlepší dokument tohoto měsíce. MrGregor drtí konkurenty nejen ve sledovanosti, ale i v hodnocení

V pěti dílech dokumentárního seriálu Svaly a skandály: Příběh amerických gladiátorů se bývalé gladiátorské hvězdy rozpovídají o svých raketových vzestupech a ceně, kterou museli za účast v kultovním pořadu zaplatit. Všem zapojeným velmi rychle došlo, že obyčejné náplasti jim rozhodně stačit nebudou. Protože měli všechno, slávu, ženy, peníze, uchylovali se k alkoholu a návykovým látkám.

S účastí v dokumentárním seriálu souhlasili Nitro (Dan Clark), Storm (Debbie Clark), Diamond (Erika Andersch Bunker), Laser (Jim Kalafat), Ice (Lori Fetrick), Zap (Raye Olson), Blaze (Shari E Pendleton Mitchell), Sky (Shirley Eson-Korito) a Tower (Steve Hennebery).

Svaly a skandály: Příběh amerických gladiátorů vstoupí na Netflix už 28. června.


Zdroje: Netflix, The Hashtag Show, DECIDER

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.