Diváky milovaný seriál Srdcerváči bude mít brzy 2. řadu. Autorka prozradila, na co se mohou těšit

Eva Lenská
Foto: Netflix

První řada britského seriálu Srdcerváči (Heartstopper) sklidila velký úspěch. Nadchla i české diváky, kteří na ČSFD nešetřili chválou a dali seriálu hodnocení 82 %. Již v létě se dočkáme druhé řady a Netflix potvrdil i třetí. Autorka grafických románů Alice Oseman prozradila, co čeká jednu z hlavních postav a vyjádřila se ke své sexuální orientaci a šíření LGBTQ tématiky.

Co můžeme očekávat od 2. řady Srdcerváčů? Nick (Kit Connor) a Charlie (Joe Locke) budou řešit svůj vztah, Tara (Corinna Brown) a Darcy (Kizzy Edgell) budou čelit nepředvídaným výzvám a Tao (William Gao) a Elle (Yasmin Finney) musí zjistit, zda mohou být někdy víc než jen přátelé. Se zkouškami na obzoru, školním výletem do Paříže a plesem, který je třeba naplánovat, má parta na cestě dalšími etapami života, lásky a přátelství hodně práce.

ČTĚTE TAKÉ: Nový young adult film s nebinární osobou v hlavní roli je na Netflixu. Zaměřuje se na objevování pravé identity

Je tu však ještě jedna důležitá postava – Charlieho kamarád Isaac (Tobie Donovan). A právě na tuto postavu se Oseman zaměřila. V rozhovoru pro magazín HELLO! uvedla: „Isaac bude mít v seriálu asexuální a aromantickou dějovou linku.“ Poté dodala, že tuto část pojme vskutku velkolepě a řekla, že příběh Isaacova asexuálního a aromantického coming outu se bude objevovat i v dalších řadách.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zbaví dva zamilované pochybností cesta k moři? Young adult romance Láska přes okno se konečně dočkala pokračování

Tvůrkyně, autorka grafických románů i scenáristka přiznala, že ona sama se identifikuje jako ace i aro. Kromě toho používá zájmena ona/oni. O šíření LGBTQ tématiky řekla: „Myslím, že jsme udělali velký pokrok, pokud jde o zastoupení v knihách. Současná beletrie pro mládež toho dělá hodně nejen ve prospěch ace a aro, ale všech queer lidí.“ Také však poznamenala, že vnímání společnosti v tomto ohledu lépe ovlivňuje televize a film. Takže právě proto využila prostoru, který jí dali, a rozhodla se stvořit ace/aro postavu.

Druhá řada seriálu Srdcerváči bude mít na Netflixu premiéru 3. srpna.

Zdroj: Hello!, Netflix, alice oseman fandom, wikipedie

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.