Seriál Královna Šarlota se natáčel na nádherných místech. Tvůrci vybrali samé pozoruhodné britské památky

Eva Lenská
Foto: Nick Wall/Netflix

Romantický seriál s prvky historie zvaný Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových (Queen Charlotte: A Bridgerton Story) v současné době vládne netflixovské TOP 10 nejsledovanějších seriálů. Chcete vědět, kde se natáčel a jaké pozoruhodné lokace si filmaři vyhlídli? Pojďme se na ně podívat podrobněji.

Blenheimský palác

Seriál o královně si samozřejmě zaslouží i lokace hodné královny. Kam se tedy štáb vydal, aby Její Veličenstvo uspokojil? Rovnou do Blenheimského paláce, což je velkolepé sídlo v hrabství Oxfordshire. Vlastně se v něm točily scény odehrávající se v Buckinghamském paláci. Nutno dodat, že celá budova je od roku 1987 na seznamu světového dědictví UNESCO.

Merton College

Pohádková svatba královny Šarloty a krále Jiřího se natáčela v Merton College, která je součástí Oxfordské univerzity. Co je na tomto místě působivého? Merton je jednou z nejstarších a nejkrásnějších kolejí v Oxfordu se středověkými budovami a budovami ze 17. století. Nechybí ani kaple ze 13. století a nádherné rozlehlé zahrady chráněné městskými hradbami. Toto pozoruhodné místo dodalo královské svatbě tu správnou noblesu a velkolepost.

ČTĚTE TAKÉ: Dobové drama je aktuálně nejsledovanější na Netflixu. Tvůrkyně Královny Šarloty promluvila o 2. řadě

Foto: Liam Daniel/Netflix

Belton House

Král Jiří tráví většinu času v paláci Kew, kde spolu s královnou Šarlotou žil. Tyto scény se však ve skutečnosti natáčely v Belton House, což je malebné venkovské sídlo v hrabství Lincolnshire. Produkční tým se pro toto místo rozhodl z toho důvodu, že palác Kew byl příliš malý. Belton House dal postavit sir John Brownlow a Britové jej považují za vzor typického honosného anglického sídla.

Dorney Court

Než Danburyovi získají titul a přestěhují se na své vlastní velkolepé panství, žijí v kouzelném tudorovském sídle. Tyto scény se natáčely v panském domě známém jako Dorney Court, který se nachází ve vesnici Dorney v hrabství Buckinghamshire. V současné době se zde často konají svatby. Na tomto místě se samozřejmě točil i seriál Bridgertonovi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: TOP 7 filmů a seriálů jejichž hlavním postavám v žilách koluje modrá krev a najdete je na Netflixu

Firle Place

Budoucí vikomtesa Violet Bridgerton ještě jako Violet Ledger v seriálu pobývá v honosném panství, které sousedí s panstvím Danbury. Ve skutečnosti jde o sussexské venkovské sídlo Firle Place, což je dům v soukromém vlastnictví, který byl využit i v několika dalších seriálech a filmech, včetně Emmy z roku 2020. Firle odkazuje na anglosaské slovo fierol, které znamená porostlý dubem.

Zdroj: evening standard, wikipedie, merton, Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.