Sci-fi o hybridních dětech je aktuálně nejsledovanější na Netlfixu. Ten rekordně rychle po vydání oznámil, že brzy vydá další řadu

Foto: Matt Grace/Netflix

Fantastické sci-fi, ve němž se svět po devastující pandemii proměnil v pustinu, kterou kromě zbytku obyvatelstva obývají také hybridní děti, které jsou napůl zvířaty, bude mít třetí a zároveň poslední řadu. Netflix slibuje, že se Sweet Tooth: Chlapec s parožím vrátí už hodně brzo!

„V mnoha ohledech je to přesně ten příběh, který jsem si představoval, že budeme vyprávět, a v mnoha ohledech si žije svůj vlastní život,” řekl Jim Mickle, tvůrce, showrunner a výkonný producent seriálu Chlapec s parožím, jehož druhá řada vyšla 27. dubna.

Od té doby uběhl týden a Netflix potěšil všechny fanoušky, kteří doufali, že bude Gusovo dobrodružství pokračovat. Oznámil totiž, že vydá i třetí a zároveň poslední řadu. A co víc? Údajně to bude hodně brzy. „Třetí série je arktický příběh s novými vzrušujícími dobrodružstvími a doufáme, že bude uspokojivým závěrem tohoto epického příběhu. Gus uvidí stranu světa a lidstva, kterou neviděl v první ani druhé sérii,“ dodal Mickle.

O čem bude, je jistě všem fanouškům jasné, protože naváže tom, kde skončila druhá řada. Gus se se svými přáteli tentokrát vydá prozkoumávat Antarktidu, kde chce najít svou „matku“ Birdie. Najde ji? Jaké bude jejich setkání a najde Birdie lék na třes?

Druhá série Sweet Tooth: Chlapec s parožím během prvních čtyř dnů od vydání na Netlfixu získala 48,3 milionů zhlédnutí. Aktuálně se ve světovém žebříčku drží stále na první pozici v aktuální TOP 10 nejlepších seriálů. V česku sci-fi v pátek předběhlo romantické drama Královna Šarlota: příběh Bridgertonových.

Chlapec s parožím patří mezi oblíbené kousky Netflixu. Na ČSFD má pěkné hodnocení 75 %. Ačkoliv si první řada vede o něco lépe než druhá, rozhodně je stále koukatelná. „Tentokrát navíc tvůrci přitvrdili v brutalitě, čímž se o píď přiblížili jinak mnohem temnější předloze. Svoje chyby to má, ale to kouzlo a vypravěčství je hravě zadupávají do země. A ještě něco: Sweet Tooth je mnohem víc Last of Us než Last of Us,“ uvádí například jeden z recenzentů.

Ještě o něco lépe si seriál vede na globálním Rotten Tomatoes, kde má 95% hodnocení od kritiků a 82 % mu udělilo publikum. Opět si o něco lépe vede první série. Ovšem rozdíly jsou nepatrné.

Zdroje: Netflix, ČSFD, Rotten Tomatoes, FixPatrol, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.