Seriál natočený podle skutečnosti se stal přes víkend hitem českého Netflixu. Vypráví o obrovském skandálu v historii Dánska

Foto: Tommy Wildner / Netflix

Ve čtvrtek 27. dubna na Netflix dorazil nový dánský seriál natočený na motivy skutečných událostí, které se udály v jedné z dánských nemocnic, kde zdravotní sestra spíše než po uzdravování pacientů toužila po jejich smrti.

Seriál Zdravotní sestra (The Nurse) natočený podle knihy The Nurse: The True Story Behind One of Scandinavia’s Most Notorious Criminal Trials od Kristian Corfixen vypráví pravdivý příběh, který otřásl Dánskem – o zdravotnici, kterou tamní soud uznal vinnou z pokusu o zabití čtyř pacientů.

Více jsme o seriálu psali zde.

Ačkoliv seriál o vražedkyni, která však příliš do obvyklého profilu vraha nezapadá, nemá mezi českými a slovenskými diváky kdoví jaké hodnocení, na ČSFD prozatím dostal průměrných 61 %, i přes to se ale v Česku dokázal během víkendu vyšplhat na první místo TOP 10 nejsledovanějších seriálů a předběhnout i velmi očekávaný sci-fi hit Chlapec s parožím. Celosvětově si Zdravotní sestra drží zatím sedmou pozici, na druhou stranu Chlapec s parožím se ve světě umístil třetí, což je o poznání lepší pozice, než v Česku.

Zdravotní sestra není podle diváků moc napínavým seriálem a výkony hlavních protagonistů diváci hodnotí průměrně. „Jednohubka na zabití času,“ píše například jeden z recenzentů na ČSFD. Ani zahraniční recenze nějakou kdoví jak nadšené. Jedna věc ale většinu spojuje – znechucení nad tím, čeho všeho jsou někteří lidé schopni.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podle skutečné události: Eddie Redmayne v novém filmu hraje vraha, který zabil 40 pacientů

Zdroje: Netflix, ČSFD, FixPatrol

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.