Keira Knightley se objeví v netradiční roli. V seriálu na Netflixu se pod falešnou identitou postaví londýnskému podsvětí

Tereza Pulgretová
Foto: FilmDistrict

Jestli se některá z velkých hollywoodských hvězd neobjevuje v seriálech, je to bezesporu Keira Knightley. Vše ale nyní změní novinka, se kterou vyrukoval Netflix a slavnou britskou herečku obsadil rovnou do hlavní role. V drama seriálu Black Doves prozkoumá tajemství a nebezpečí londýnského podsvětí, aby zachránila svoji životní lásku. 

Keira Knightley nepatří zrovna k herečkám, které by se proslavily pro seriálové role. Ačkoliv se v pár menších pořadech objevila, známá je především jako Elizabeth Turner z filmů Piráti z Karibiku nebo jako Elizabeth Bennet z dobové romance Pýcha a Předsudek. Netflix se ale nyní rozhodl zamíchat kartami a anglickou oblíbenkyni ukáže jako protagonistku chystané novinky Black Doves.

Hlavní hrdinka Helen, jejíž ztvárnění se ujme právě Knightley, se zaplete do sítě vlastních lží, když si začne vášnivou aféru. Muž, kterého miluje ale netuší, že má Helen skrytou identitu. Věci začnou nabírat na obrátkách ve chvíli, kdy se protagonistka musí vydat na záchrannou misi svého partnera do londýnského podsvětí.

Zaměstnavatel Helen má ale jisté obavy a proto hrdince posílá na pomoc starého přítele Sama. Očekávaný seriál je tak především obraz svou přátel, kteří po letech jeden v druhém nachází důvěru uprostřed světa, kde může jedna naivní chyba člověka stát i život. 

Scénář napsal Joe Barton, jenž slibuje show plnou diplomatického napětí a počítá, že se Knightley kromě předvedení hereckého umu bude podílet i na produkci. Ujme se jí také Bartonova společnost Noisy Bear a produkční společnost Sister, jež stojí například za seriálem Černobyl.

Protože ještě nejsou známá ani jména dalších představitelů, datum uvedení pořadu na streamovací platformu je zatím nejasné. Vzhledem k vánočnímu motivu, jenž se v Black Doves také objeví, lze ale předpokládat spíš poslední měsíce roků 2024 nebo 2025. 

Zdroj: Variety, Cosmopolitan, Digital Spy, ČSFD, IMDb, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.