Promlouvalo to k nám všem, říká herečka Katherine Heigl o seriálu Cesta svatojánských mušek a vysvětluje, proč ho ženy tolik milují

Eva Lenská
Foto: Diyah Pera/Netflix

Přátelství je velmi důležité, pro někoho i víc než láska. Ženy se rády schází se svými kamarádkami a probírají všechno možné, včetně svých manželů a nápadníků. Nic ale není pořád zalité sluncem a i pravé přátelství zná své černé dny. Také Tully a Kate ze seriálu Cesta svatojánských mušek (Firefly Lane) o tom něco vědí. Ostatně herečka Katherine Heigl zná odpověď i na to, proč si ženy tento pořad tak zamilovaly.

Seriál o dlouholetém přátelství Tully (Katherine Heigl) a Kate (Sarah Chalke) je u diváků, a zejména divaček, velmi oblíbený. Na Netflixu je momentálně v TOP 10 nejoblíbenějších pořadech a i na ČSFD si vysloužil skvělé hodnocení (1. řada 75 %, 2. řada 90 %). Určitě za to může také skvělá knižní předloha od Kristin Hannah, podle které je seriál natočen. Co je ale dalším důvodem, proč ženy tento seriál tak milují?

ČTĚTE TAKÉ: První ukrajinský seriál natočený v centru války můžete sledovat na Netflixu. Tvůrce inspiroval příběh odvážné zdravotnice

Foto: Netflix

„Nejde o žádnou pohádkovou verzi ženského přátelství. Pod povrchem je spousta zášti. Je tam spousta věcí, které zůstávají nevyřčeny. Je v tom spousta emocí,“ odpověděla protagonistka Katherine Heigl v rozhovoru pro magazín People.

A skutečně je to tak. Přátelství Tully a Kate mělo jak své vzestupy, tak i pády. Dámy se musely vyrovnat s mnoha překážkami. Došlo mezi nimi k odcizení, pak přišlo na řadu usmíření a nakonec zasáhla krutá nemoc. Všechno bylo takové opravdové, reálné. Heigl sice neváhala zdůraznit loajalitu a zvláštní spojení mezi hrdinkami, ale vyzdvihla i fakt, že jejich přátelství není dokonalé, což mu dodává na autentičnosti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Princ William a Kate Middleton v seriálu Koruna jako by těm skutečným z oka vypadli. Šesté řady se dočkáme ještě letos

„Když jsem sledovala, jak se mají rády a jak se spolu hašteří, a pak prožívají všechny ty báječné vzpomínky na společně strávené chvíle, myslím, že to promlouvalo k nám všem. A o tom je život, o těchto vztazích, vzpomínkách a chvílích. O tom, jak se s druhým člověkem sžíváme a jak se i přes zklamání, zášť a podobné věci máme dál rádi,“ dodala.

Obě řady seriálu Cesta svatojánských mušek jsou nyní dostupné na Netflixu.

Zdroj: People, ČSFD, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.