Švédský thriller inspirovaný skutečnými událostmi míří na Netflix. Vypráví o bandě bohatých zlodějek

Michaela Pašková
Foto: Ulrika Malm/Netflix

V novém švédském thrilleru Královny Barakudy (Barracuda Queens) se partička privilegovaných slečen se zálibou v šampaňském vydá na dráhu zločinu. Ve snaze dopřát si vzrušení a pomstít se mužům, se dívky spoléhají, že jim všechno projde, protože jsou bohaté. Je to ale doopravdy možné?

Píše se rok 1995, který se nese ve znamení počátku elektrizující éry dívčí síly. Lollo, Klara, Frida a Mia jsou mladé ženy z privilegované třídy z Djursholmu, které si říkají Královny Barakudy. Za jejich rafinovanou přezdívkou stojí vymetání jednoho večírku za druhým na pláži Barracuda.

Jednoho dne to však holky přepísknou a jelikož jejich účty nejsou úplně prázdné, nemají na zaplacení. Ve chvíli zoufalství je nenapadne nic jiného než vykrást dům jejich nové sousedky Aminy. Věci však nejdou podle plánu. Amina je přistihne při činu a ihned má zájem přidat se k jejich zločinecké partě.

Společně dívky začnou vykrádat domy protivných bohatých sousedů. Přes den sice vystupují jako vynikající studentky, ale večer jsou z nich nelítostné zlodějky. Touží po vzrušení, osvobození a pomstě mužům, kteří jim ublížili. Kdo by navíc zrovna je podezíral, že?

V první upoutávce ale mohou diváci vidět, že zřejmě na dívčí gang přeci jenom padne stín podezření a vypadá to, že podstoupí výslech. Otázkou nyní zůstává, zda budou držet při sobě, nebo jedna druhou podrazí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 5 nejočekávanějších filmů Netflixu pro tento rok: Je mezi nimi válečné drama i jeden pořádný úlet

Švédský thriller Královny Barakudy produkují Frida Asp a Fatima Varhos prostřednictvím nové produkční společnosti Asp Varhos. Obě producentky už dřív se streamovací platformou spolupracovaly, a to na seriálech Tekutý písek (Quicksand) a Láska a anarchie (Love & Anarchy).

První jmenovaný kousek dosahuje na ČSFD hodnocení 78 %, druhý je s 80 % o chlup lepší. Není se tedy čemu divit, že thriller Královny Barakudy, jenž je volně inspirovaný skutečnými událostmi, patří mezi nejočekávanější seriály letošního roku.

Členky dívčího gangu v thrilleru ztvární Alva Bratt (Lollo), Tindra Monsen (Klara), Sandra Zubovic (Frida) a Tea Stjärn (Mia). Role jejich nové kumpánky Aminy se ujala Sarah Gustafsson.

Thriller Královny Barakudy bude na Netflixu od 5. června.


Zdroje: Netflix, What´s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.