Netflixu vévodí další česká komedie. Ve sledovanosti předběhla skvělé historické drama i Spolu s Kozubem

Eva Lenská
Foto: Bontonfilm

Na Netflix konečně dorazila česká komedie Střídavka, která pojednává o velké rodině slátané ze třech malých. V kinech měla premiéru loni v srpnu a podle diváků je místy nemastná neslaná, i když režisér Petr Nikolaev a scenáristka Lucie Konečná jsou dobrá dvojka. Ač se snímek na ČSFD dočkal hodnocení 54 %, na Netflixu se okamžitě dostal do TOP 10 nejsledovanějších filmů a obsadil první příčku. Během chvíle předběhl film Spolu i hit Poslední království.

Honza (Martin Hofmann), Adéla (Jitka Čvančarová), Robert (Jiří Vyorálek) a Zuzana (Kristina Svarinská) v této rodinné komedii představují takové zamotané klubko bývalých a současných partnerů. Z předešlých vztahů mají děti a střídavě se o ně starají. Jejich hlavním úkolem je však najít pořádného chlapa Katce (Anna Polívková), která během toho střídání partnerů zůstala na ocet. A aby toho nebylo málo, pořád je tu ještě babička s alzheimerem (Eva Holubová), která už plete páté přes deváté.

ČTĚTE TAKÉ: Štěpán Kozub navštěvoval autistické centrum, já to z rodiny znala z blízka, říká Veronika Žilková v rozhovoru o filmu Spolu

Střídavka by měla být zábavná, břitká, chytrá v dialozích, občas dojemná. Na lehkých nohách. Vůbec by pak neměla být blbá. Doufám, že taková bude. Věřím, že ze střižny vyleze komedie, za kterou se nikdo nebudeme muset ani omlouvat, ani stydět,“ uvedl hned po skončení natáčení herec Martin Hofmann.

Povedlo se to? Mají diváci stejný názor? Jeden z recenzentů na ČSFD o komedii napsal: „Střídavka neurazí, ale ani nenadchne. Ze začátku se zdálo, že zápletka se střídavou péčí konečně přinese v rámci žánru české komedie trochu něco jiného, ale nakonec to sklouzlo do klasického stereotypu a přiblblého konce. Je to škoda, protože se z toho dalo vytřískat víc.“  

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Svatbu syna ministra spravedlnosti se na Netflixu pokusí překazit v ujeté polské komedii Pusu, pusu!

Další nejprve vychválil filmografii Petra Nikolaeva, který se do paměti diváků zapsal úspěšným snímkem Báječná léta pod psa, a pak dodal: “Střídavka patří mezi tu lepší produkci, která se nesnižuje k laciným vulgarismům či sexuálním výjevům. Netrpí ambicemi a její sázka na jistotu je ve finále dost možná její největší výhodou. Poměrně citlivé téma se dokázalo zpracovat do funkční komedie, která nesází na trapný a pokleslý humor.“

Nějaké klady tu tedy rozhodně jsou, tak zkuste dát Střídavce šanci. Možná, že po jejím zhlédnutí budete děkovat Bohu, že vaše rodina je úplně normální.

Zdroj: ČSFD, Bontonfilm

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.