Na Netflix míří akční sci-fi, které nás zavede do dystopické budoucnosti zdevastované znečištěním ovzduší

Foto: Netflix

Netflix vydal upoutávku k novému akčnímu sci-fi Rytíř v černém (Black Knight) s Kim Woo-binem hlavní roli. Zařadí se nový korejský seriál mezi oblíbené sci-fi počiny současnosti jako například The Last Of Us nebo dosáhne podobných úspěchů, jako některé předešlé počiny z této asijské země?

Sci-fi Rytíř v černém je založeno na webtoonu (digitální komiks) Delivery Knight z let 2017 až 2019 a soustředí se na legendárního kurýra 5-8, který dodává základní zásoby občanům nuceným žít pod zemí kvůli silnému znečištění ovzduší.

ČTĚTE TAKÉ: 5 filmů, kterými si můžete zkrátit čekání na další díly seriálového hitu The Last of Us

Netflix nyní vydal první krátkou upoutávku, která nás vtáhne do dystopického prostředí, kde většinu korejského poloostrova pokryl písek a prach a budovy zůstaly opuštěné. „Kurýři. Dodáváme kyslík a vše nutné, aby lidi přežili,“ zní hned na začátku od 5-8, když přečkává písečnou bouři a silný vítr, aby instaloval kyslíkové nádrže v podzemních domech.

„Kurýři musí být silní. Nasazují život, aby ubránili vozy před lovci. Proto lidé sní o tom, že se stanou kurýry,“ vysvětluje, když se ti, kteří nemohou žít nad zemí, pokoušejí unést jeho zásobovací vůz.

TAKÉ JSME PSALI: Severský válečný film boduje na Netflixu. Ve sledovanosti překonal i hodně propagovanou sci-fi novinku

V seriálu uvidíme kurýra 5-8, jak plní své povinnosti a také, jak se jeho cesta protne se Sa-wolem (Kang Yoo-seok), uprchlíkem, který se jednou chce stát řidičem dodávky.

Rytíř v černém bude mít na Netflixu celosvětovou premiéru 12. května.

Zdroje: Netflix, Trailer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.