Netflix předělá filmovou klasiku. Oblíbeného Scotta Pilgrima a jeho partu v novém seriálu nakreslí

Tereza Pulgretová
Foto: Universal Pictures

Každý, kdo zná Scotta Pilgrima, ví, že tento mladík už si prošel ledasčím. Z původní komiksové verze s prvky japonské mangy od Bryana Lee O´Malleyho vznikl v před třinácti lety kultovní snímek se stylizací videoher, jenž si diváci rychle zamilovali. Příběh o poblázněném muzikantovi, který na cestě za svojí vysněnou dívkou Ramonou musí překonat spoustu překážek, se v novém zpracování ujal Netflix.

S dobrou zprávou pro všechny fanoušky komiksového světa a především Scotta Pilgrima, přišel Netflix. Streamovací platforma už na začátku minulého roku ohlásila, že oblíbený příběh, jehož filmová adaptace leží hluboko v srdci nejednoho diváka, nově zpracuje jako animovaný seriál.

Opravdové překvapení ale tvůrci odhalili až nyní. Podařilo se jim totiž dát dohromady celou partu z ikonického třináct let starého snímku, a postavám tak propůjčí hlasy herci jako Chris Evans, Anna Kendrick, Kiernan Culkin nebo Brie Larson. 

Epický návrat se očekává i od představitele samotného Scotta Michaela Ceryho a herečky Mary Elizabeth Winstead, jež si v akční komedii zahrála tajemnou Ramonu. „Všichni za ta celá stihli udělat spoustu naprosto neuvěřitelných věcí. Ale pro mě jsou rodina,“ nechal se slyšel tvůrce komiksů O’Malley, který se po boku Bena Davida Grabinskiho ujal role scénáristy a producenta. Animaci si vzalo na starost japonské studio Science SARU.

Do luxusního týmu exkluzivních tvůrců a umělců se připojí i samotný režisér filmu Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) Edgar Wright. „Z celé filmové party se naštěstí stala velmi úzce spjatá rodina a přátelství, jež jsme navázali, jsou na celý život. Byl jsem opravdu šťastný, když jsem se mohl všem ozvat s tím, že konečně víme, jak v tomto dobrodružství pokračovat,“ uvedl autor. 

Foto: Universal Pictures

Jenže, jak navázat na praštěnou, dobrodružnou a chvílemi dojemnou komedii o bezhlavě zaláskovaném basákovi kapely Sex Bob-Omb, jenž musí bojovat se sedmi bývalými známostmi své vysněné slečny? To filmaři zatím úplně neprozradili. Už teď je ale jasné, že nová animovaná série se starým all-star týmem bude stát za to. 

„Dáváme do toho všichni celou duši a srdce a při tvoření se opravdu bavíme. Bude to zábavné, bude to emotivní. Bude to vizuálně ohromující. Z akčních scén budou diváci nejspíš úplně paf. A možná, že chystáme ještě nějaké překvapení,“ uzavřel O’Malley. Nyní už je zbývá počkat, s jakým titulem a datem vydání této očekávaní pecky Netflix přijde!

Zdroje: Netflix, Tudum, Variety, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.