Tvůrci nejlepšího špionážního thrilleru Netflixu přicházejí s novým krimi odehrávajícím se na pozadí ultraortodoxní židovské komunity

Foto: Netflix

I když Fauda zůstává jedním z nejoblíbenějších špionážních a politických thrillerů Netflixu, streamovací gigant se připravuje na premiéru dalšího kousku od scénáristy a režiséra tohoto hitu. Yuval Yefet a Rotem Shamir společně tentokrát stvořili kriminální drama Surové diamanty (Rough Diamonds).

Surové diamanty jsou společný projekt Netflixu a belgické veřejnoprávní stanice Eén. Seriál se odehrává na pozadí ultraortodoxní židovské komunity v belgických Antverpách, které jsou považovány za hlavní město diamantového průmyslu světa. Společně na něm pracovali belgický produkční dům De Mensen a izraelská produkční společnost Keshet International (KI).

Na rozdíl od Faudy jsou Surové diamanty nevšedním kriminálním dramatem, v jehož centru stojí ultraortodoxní židovská rodina. Herec Kevin Janssens hraje Noaha Wolfsona, vzpurného syna mocného židovského obchodníka s diamanty, který se vzdal svého ultraortodoxního života, ale vrací se, aby zachránil rozpadající se byznys své rodiny.

Po návratu do Antverp zjišťuje, že se jeho bratr zapojil do temných obchodních jednání s pochybnými lidmi, kteří tvořili kdysi mocný byznys jeho rodiny. Sám je vtažen do nebezpečného světa zločinu, když se snaží zachránit podnikání a osobní zájmy své rodiny.

V dalších rolích se objevují herci Dudu Fisher, Yona Elian, Casper Knopf, Tine Joustra, Mendy Cahan, Ini Massez, Robbie Cleiren, Jeroen Vander Ven, Marie Vinck a Els Dottermans.

Surové diamanty Netflix po celém světě uvede 21. dubna 2023.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.