Dinosauři útočí: Na Netflixu nově můžete sledovat několik filmů ze série Jurský park i Jurský svět

Foto: Universal Picture

Milovníky filmů o dinosaurech jistě potěší čtyři filmy, které Netflix přidal do své nabídky – od Jurského parku z roku 1993 až po Jurský svět z roku 2015 s Chrisem Prattem. Všechny snímky jsou na Netflixu s českými titulky.

Jurský park

John Hammond vlastní zábavní park na ostrově Isla Nublar. Po incidentu s velociraptorem se rozhodne přivést na ostrov tři specialisty, kteří by se zaručili za bezpečnost na ostrově a uklidnili tak investory. Paleontolog Alan Grant, paleobotanistka Ellie Sattlerová a matematik Ian Malcolm jsou překvapeni, když vidí, že hlavní atrakcí ostrovního parku jsou živí dinosauři vytvoření směsicí DNA a genetického klonování. Když ale hlavní programátor Dennis Nedry odstaví park od elektrické energie, aby se nepozorovaně dostal z ostrova s ukradenými vzorky embryí dinosaurů, které hodlá prodat konkurenční společnosti, využijí dinosauři oslabeného zabezpečení a uniknou z výběhů.

Ztracený svět: Jurský park

Příběh navazuje na první díl a opět zde hrají hlavní roli geneticky vytvoření dinosauři, žijící na původním místě klonování, ostrově Isla Sorna. Po krachu firmy InGen se Hammondův bezohledný synovec rozhodne dinosaury získat a převézt je na pevninu pro svůj plánovaný zábavní park v San Diegu. To ale nechce připustit Hammond, a tak požádá skupinu dobrodruhů a paleontologů, aby nafilmovali dinosaury v jejich přirozeném prostředí. Tak by snad mohl zapůsobit na světovou veřejnost a tím dinosaury na ostrově ochránit před vměšováním člověka. Oba týmy jsou vyslány na nebezpečné místo a mise, která zpočátku šlape podle plánu, se velmi rychle zvrhne v holý boj o přežití na ostrově plném nebezpečných zvířat z pravěku.

Jurský park 3

Ben Hildebrand a Eric Kirby, syn Benovy přítelkyně Amandy, spolu letí na paraglidu připoutaném k lodi, blízko ostrova Isla Sorna. Poté, co posádka náhle zmizí v mlze a loď očividně ztroskotá, odřízne Ben lano a s Ericem jsou unášeni k ostrovu. Tento ostrov je neblaze proslulý tím, že na něm žijí naklonovaní dinosauři. O osm týdnů později paleontolog Alan Grant objevuje dosud netušené. Velociraptoři byli nejen inteligentní, ale dokázali se spolu domluvit pomocí speciálně tvarovaného hrtanu. Bohužel jeho výzkum nemá moc budoucnost kvůli nedostatku financí. A tak mu vlastně přijde vhod nabídka Amandy a Paula Kirbyových, kteří jsou bohatí dobrodruzi a tentokrát by chtěli letět velmi nízko nad ostrovem Isla Sorna. Alan se svým mladým kolegou a dalšími dvěma průvodci letí s nimi. Během letu se Grant dozví, že letadlo hodlá na ostrově přistát. To se mu zdá příliš nebezpečné, ale jeden z průvodců ho udeří do hlavy a letadlo přistane. Téměř vzápětí se na přistávací dráze objevuje první dinosaurus. Při pokusu o odlet letadlo ztroskotá na stromě a celá posádka se ocitne tváří v tvář hroznému nebezpečí.

Jurský svět

Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky „vyhynulých” živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace. Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing, která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Události mu dají za pravdu, když se jeden z takových mazlíčků doslova urve ze řetězu a začne požírat zaměstnance parku a návštěvníky.

Zdroje: Oficiální text distributora, ČSFD, TV Prima, TV Nova

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.