Wednesday láme další rekord. Seriál Netflixu strčil do kapsy i fantasy Rod draka

Foto: Netflix

Od seriálu Wednesday se očekávalo hodně, ale asi nikdo nepředpokládal, že bude takovým hitem. Nyní překonává další milník – stal se nejsledovanější premiérou roku 2022 a strčil do kapsy i fantasy Rod draka (House of the Dragon), který je prequelem seriálu Hra o trůny (Game of Thrones).

Pořady mají údajně přibližně dva týdny na to, aby přilákaly diváky. Z 20 nejpopulárnějších pořadů vydaných v druhé polovině roku 2022 dosáhlo 15 nad 75 % své celkové 51denní sledovanosti za prvních 15 dnů od vydání. Je tady ale jedna výjimka – Wednesday od Netflixu.

Spinoff Addams Family přilákal během prvních 15 dnů jen 66 % diváků, ale měl delší trvanlivost než většina dalších, uvádí Samba TV. Wednesday tak překonala Rod Draka od HBO a stala se nejsledovanější premiérou roku 2022 ve 40denním segmentu sledovanosti. Rod draka vyhrál v počátečním 15denním segmentu.

Podle Samby byl úspěch Wednesday částečně způsoben tím, že se stala virálem na sociálních sítích a přitahovala i mladší publikum. Získání pozornosti Gen Z může být novým klíčem k dlouhodobé sledovanosti, co se seriálů na streamovacích platformách týče.

Kromě Wednesday a Rodu draka patřily během prvních 15 dnů od vydání k nejsledovanějším premiérám roku také seriály Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera a Vidím vás od Ryana Murphyho. Oba taktéž od Netflixu.

Zdroj: Samba TV

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.