Seriál Koruna už by měl raději skončit, myslí si herečka Helena Bonham Carter, která si v něm sama zahrála

Eva Lenská
Foto: Netflix/Des Willie

Populární britská herečka Helena Bonham Carter se objevila ve dvou řadách seriálu Koruna. Velmi přesvědčivě ztvárnila princeznu Margaret, hraběnku ze Snowdonu a svou roli si opravdu užila. Co si však myslí o možném pokračování Koruny a o skandální knize prince Harryho? Její odpovědi vás možná překvapí.

Jak už jsme naznačili, jelikož se seriál Koruna (The Crown) zabývá životem královské rodiny, byla i Helena Bonham Carter, jež hrála ve třetí a čtvrté řadě princeznu Margaret, nedávno požádána, aby se vyjádřila ke knize prince Harryho, která se jmenuje Spare. Deníku The Guardian proto řekla: „Opravdu se nechci k celé té věci vyjadřovat. Je to složité a mohlo by to být vytrženo z kontextu. A myslím, že se té knize už věnovalo pozornosti až dost.“

Herečka si každopádně myslí, že by seriál Koruna, který má v současné době pět řad, už neměl pokračovat. „I tady bych byla opatrná. Nemyslím si, že by měli pokračovat. V seriálu hraju a epizody, ve kterých jsem se objevila, jsem měla ráda, ale teď je to úplně jiné. Koruna byla zpočátku historickým seriálem, ovšem nyní se děj dotýká současnosti. Tohle už však záleží na rozhodnutí jiných,“ uvedla.

Foto: Netflix/Ollie Upton

Šestá řada seriálu Koruna se bude zabývat smrtí princezny Diany a údajně má být poslední řadou seriálu. Také se v ní objeví poprvé princezna Kate. Tvůrce seriálu Peter Morgan řekl, že nemůže něco napsat, pokud neuplyne dost času, aby získal správný pohled na dané události. I proto už další řady neplánuje.

O tom ostatně hovořila i producentka Suzanne Mackie pro Broadcast Now. „Peter to řekl velmi výstižně, že prostě nemůže něco napsat, dokud neuplynul čas, aby získal patřičnou perspektivu,“ vysvětlila. „A myslím, že vždycky cítil, že deset let je minimální doba, po kterou může něco vidět v historickém kontextu, aby to mohl skutečně pochopit. Nemyslím si, že by se od tohoto názoru odklonil.“

Zdroj: Deadline, The Guardian

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.