Nejlepší seriály z lékařského prostředí, které si můžete pustit třeba dnes na Světový den nemocných

Eva Lenská
Foto: Foto: ABC / Jeff Weddell

Světový den nemocných připadá na 11. února a ačkoli nikdo z nás po nemoci ani pobytu ve špitále netouží, seriály z lékařského prostředí si pustíme rádi. Z nabídky Netflixu jsme dnes vybrali tři nejlepší kousky, které rozhodně musíte vidět!

New Amsterdam

Seriál je inspirován knihou Erica Manheimera Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital. Doktor Max Goodwin se stane novým ředitelem nemocnice, která nutně potřebuje reformu. Jeho kolegy a pomocníky jsou onkoložka Helen Sharpe, kardiochirurg Floyd Reynolds, psychiatr Iggy Frome, doktorka Lauren Bloom a neurochirurg Vijay Kapoor. Všichni jsou to lidé z masa a kostí, kteří odhodlaně svádí boj se smrtí i byrokracií v nemocnici, přičemž musí řešit řadu svých vlastních problémů. Seriál se od jiných lékařských seriálů liší tím, že se soustředí spíše na příběhy pacientů, než na milostný život lékařů. Na Netflixu jsou zatím 2 řady, ale letos by se měla objevit i třetí. Na ČSFD má seriál hodnocení 76 %.

Nemocniční Playlist

Úspěšný jihokorejský seriál vypráví příběh čtyř lékařů a jedné lékařky, kteří jsou zároveň nejlepšími přáteli a kromě toho mají kapelu. Po náročné práci a vyčerpávajících operacích se chodí odreagovat do zkušebny a běžně řeší nejen problémy pacientů, ale i svoje. Každý má totiž v životě nějaké trápení nebo dilema. Kritici Nemocniční Playlist přirovnávají k populární americké sérii Chirurgové. Na Netflixu jsou k dispozici 2 řady. Na ČSFD má seriál hodnocení 81 %.

Dobrý doktor

Doktor Shaun Murphy je mladý lékař, který trpí autismem a takzvaným Savant syndromem. Díky svému nadání je přijat na chirurgické oddělení prestižní nemocnice. Ačkoli je ve světě „normálních lidí“ tak trochu ztracený a čelí lavině předsudků svých kolegů, když přijde na choroby, stává se z něj génius. A pokud vás zajímá, zda se takový muž může vůbec zamilovat a mít plnohodnotný vztah, tak se na seriál rozhodně podívejte. Na Netflixu je v současné době 5 řad a snad se brzy dočkáme i šesté. Na ČSFD má seriál hodnocení 82 %.

Zdroj: ČSFD, Netflix, autorka článku

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.