Burza: Emancipované ženy hodlají prorazit ve světě mužů. Kuvajtský seriál se zaměří na 80. léta a korupci

Eva Lenská
Foto: Netflix

Tentokrát se spolu s Netflixem vydáme do dalekého Kuvajtu na burzu cenných papírů. Odvážné průkopnice nám ukážou, že to umí rozjet i na čistě pánském písečku. Děj je inspirován skutečnými příběhy žen, které se nebály postavit mužům.

Na Netflix kupodivu míří i kuvajtský seriál! Burza (The Exchange) překvapivě pojednává o ženách, které chtěly v 80. letech prorazit ve zkorumpovaném světě kuvajtské burzy. Neměly to lehké, neboť si dovolily narušit patriarchát. Daly mužům jasně najevo, že chtějí víc než jen rodit děti a stát u plotny.

Seriál, jenž mají na svědomí Nadia Ahmad a Anne a Adam Sobelovi, je inspirován skutečnými událostmi a přinese na obrazovky celého světa výjimečný a dosud nevyprávěný příběh charismatických žen Faridy a Muniry. Do hlavních rolí byli obsazeni Rawan Mahdi, Mona Hussain, Mohammed Al Mansour, Faisal Alamiri a Hussain Almahdi.

„Vyrůstala jsem v Kuvajtu, obklopena emancipovanými ženami, které byly průkopnicemi v průmyslových odvětvích, zejména v oblasti financí,“ uvedla tvůrkyně seriálu Nadia Ahmad. „Požadovaly, aby byly slyšet a uspěly. Pronikly do pracovního procesu a razily nové cesty pro budoucí generace. Burza je mým milostným dopisem pro ně. Prostřednictvím Faridy a Muniry jejich příběh ožije novým a vzrušujícím způsobem.“

Kuvajtský seriál Burza můžete na Netflixu sledovat od 8. února.

Zdroj: Netflix, esquire

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.