Největší premiéra měsíce: Postapokalyptické sci-fi od režiséra Vlaku do Pusanu děsí umělou inteligencí

Foto: Netflix

Pokud jste si zamilovali Vlak do Pusanu (Train to Busan), což asi postihlo každého, kdo ho kdy viděl, možná vás zaujme i novinka od režiséra tohoto hitu. Yeon Sang-ho totiž na Netflix míří s novým akčním filmem.

Jung_E (Čung_E) je nejnovější film Yeon Sanga-ho, režiséra uznávaného Vlaku do Pusanu, který se už 20. ledna 2023 objeví na Netflixu.

Ve 22. století se odehrávají klimatické změny, které způsobily, že se planeta stala neobyvatelnou a lidé žijí v uměle vytvořených krytech, kde k tomu všemu vypukla občanská válka. V postapokalyptické době se specialistka na umělou inteligenci snaží usilovně ukončit válku klonováním mozku vlastní matky Jung Yi (Jung_E), která bývala elitní vojačkou. Co se ale bude dít, až Jung_E opustí laboratoř?

Hlavní roli hraje oceňovaná herečka Kang Soo Yoon. Jung_E je její první filmovou rolí za téměř deset let, naposledy hrála ve filmu Porota v roce 2013. Bohužel jde také o její poslední roli vůbec, protože herečka 7. května 2022 tragicky zemřela na krvácení do mozku ve věku 55 let.

Jung_E je pravděpodobně největší premiéra tohoto měsíce, alespoň pro sci-fi žánr.

Zdroje: Netflix, Wikipedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.