Potrat, sebevražda nebo ječící William: 6 největších odhalení z 2. poloviny dokumentu Harry a Meghan

Foto: Netflix

Ve čtvrtek 15. prosince 2022 Netflix vydal druhou polovinu dokumentu Harry a Meghan. Poté, co nás provedli počátky svého vztahu, vzpomínají na svůj svatební den, ale také na to, jak se k nim tisk a palác chovali poté. A také na své rozhodnutí odstoupit od svých formálních povinností jako členů královské rodiny.

Dosud neviděné fotky ze stavby

Ve čtvrté epizodě se pár podělil o řadu fascinujících fotografií ze zákulisí svého svatebního dne, od Meghanina příjezdu do kaple svatého Jiří až po formální recepci, kde novomanželé krájeli svůj dort mečem. Harry a Meghan pak prozradili, že jejich první tanec byl na píseň Land of 1000 Dances. Při tom se na obrazovce objevovaly snímky páru dovádějícího na tanečním parketu.

Doria Ragland mluvila o zármutku nad Meghaninými sebevražednými myšlenkami

„Pamatuji si, jak mi řekla, že si přemýšlela o tom, že si vezme život, a to mi opravdu zlomilo srdce,” řekla Meghanina matka Doria se slzami v očích. Meghan v dokumentu říká, že tehdy neviděla jiné východisko a měla za to, že když tady nebude, vše se spraví. „Není pro matku snadné to slyšet,“ říká Doria.

Archieho chůva

V dokumentu se seznamujeme s Archieho chůvou Lorren Khumalo. Ta vzpomínala na své první setkání s vévodou a vévodkyní s tím, že nemohla uvěřit, že by dělala chůvu jejich dítěti. „Jela jsem tak rychle, že jsem dostala pokutu,“ říká v jedné z epizod. „Když jsem dorazila do Frogmore Cottage, viděla jsem vysokého zrzavého chlápka, jak tam pobíhá bos a já jsem si šla kvůli nim koupit nové boty v Clarks,“ směje se s tím, že se u Harryho a Meghan cítila velmi dobře a všechny formality šly stranou.

Loreen popsala Harryho a Meghan jako skvělé milující a pečující rodiče a dodala: „Ráno, když se Archie probudil, nejprve přišli máma a táta, byli se svým dítětem, nakrmila ho a pak jsem to převzala já a šli jsme na ranní procházku.“

Princ William na Harryho ječel a křičel

Princ Harry přiznal, že bylo „děsivé“, když na něj jeho bratr princ William „ječel a křičel“ během diskuse o tom, zda Harry a Meghan opustí královskou rodinu. „A můj otec říkal věci, které prostě nebyly pravda… a moje babička tam jen seděla a tiše to všechno vstřebávala,“ dodal.

Foto: Netflix

Meghan vypráví o svém potratu

V nejemotivnějším momentu série, v poslední epizodě, Meghan odhaluje, že bohužel potratila poté, co podruhé otěhotněla. Srdceryvný okamžik divákům představila její blízká přítelkyně herečka Abigail Spencer. Když vyprávěla, jak poprvé dorazila do Meghanina nového domova, řekla: „Meg stojí venku, čeká na mě a já vidím, že něco není v pořádku. Ukazuje mi dům se smíšenými pocity, protože u toho kouká a říká, že má velké bolesti. Držela Archieho a prostě padla k zemi a…“ Meghan pak pokračuje: „Byla jsem těhotná, moc jsem nespala. A první ráno v našem novém domě jsem potratila.“

Harry s emocemi ve tváři pak řekl, že věří, že Meghan potratila kvůli médiím – konkrétně označil Mail. „No, víme to jistě, že příčinou toho potratu bylo tohle? Samozřejmě že ne. Ale se vším tím stresem z toho, nedostatkem spánku a fází těhotenství, v kolikátém týdnu byla… Já můžu říct, z toho, co jsem viděl, že ten potrat vznikl z toho, co se jí snažili provést,“ říká v dokumentu.

Harry mluví o napětí v rodině a návratu do Velké Británie

Princ Harry podrobně popisuje dobu, kdy odletěl zpět do Spojeného království, aby se zúčastnil pohřbu svého dědečka prince Philipa. Přiznal, že bylo těžké vrátit se poprvé od doby, kdy s Meghan opustili královskou rodinu, a dodal, že bylo obtížné mluvit s otcem a bratrem.

„Bylo to těžké. Hlavně čas strávený rozhovory s mým bratrem a otcem, kteří byli velmi zaměření stále na tu chybnou interpretaci té situace. Na pohřbu o tom nikdo nechtěl mluvit, ale my jsme to otevřeli. A víte, musel jsem se s smířit s tím, že nějakého přijetí odpovědnosti nebo omluvy se nikdy nedočkáme,“ vysvětluje situaci Harry a dodává, že se následně s Meghan soustředili na svou rodinu a novou budoucnost. Navzdory konstatování, že to bylo těžké, v dalším okamžiku Harry přznábá: „Chybí mi ty divné rodinné sešlosti, kde jsme se pod jednou střechou setkávali u nějakých zvláštních příležitostí. Chybí mi Británie, moji přátelé… Pár přátel jsem cestou ztratil.“

Zdroj: Dokument Harry a Meghan

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.