Netflix ukázal případ Krvavé Sally, který šokoval USA: Jeden z největších justičních omylů, říkají diváci

Foto: Netflix

Pokud máte rádi dokumenty o skutečných kriminálních příbězích, určitě nepřehlédněte sérii Krvavá Sally (Killer Sally), která se před pár dny objevila na Netflixu. Podle některých diváků jde o jeden z největších justičních omylů.

Nová dokumentární třídílná minisérie Krvavá Sally se zaměřuje na notoricky známý zločin, který se stal v polovině devadesátých let a který šokoval Ameriku. Vypráví příběh kulturistky Sally McNeil, která zastřelila svého manžela Raye.

Sally tvrdila, že šlo o sebeobranu a rozhodnutí, které učinila ve zlomku vteřiny, kdy se snažila zachránit si život. Obžaloba však tvrdila, že to byla promyšlená vražda, pomsta žárlivé a agresivní manželky. Nazvali ji „násilnicí“, „tyrankou“ a „monstrem“.

Média o ní mluvila jako o „svalnaté nevěstě“ a „napumpované princezně“. Sally ale říká, že jen celý život dělala vše, co bylo potřeba, aby přežila, chycená v cyklu násilí, které začalo v dětství a skončilo Rayovou smrtí. Tento skutečný kriminální příběh zkoumá domácí násilí, genderové role a svět kulturistiky.

Následující text obsahuje spoilery

Sally se ve 27 letech provdala za 23letého Raye McNeila. Oba byli kulturisté a profesionálně soutěžili, i když to v jejich manželství vyvolávalo určité napětí. Sally začala pracovat na „fetišistickém byznysu“, během kterého si vydělávala peníze tím, že měla klienty, kteří jí platili za to, aby je porazila ve wrestlingu.

Na Valentýna v roce 1995 se Ray vrátil domů a dostali se do ostré hádky. Jak odhaluje dokument , Sally šla najít brokovnici a střelila svého manžela do břicha a hlavy. Pak okamžitě zavolala 911.

Rok po Rayově smrti, když byla u soudu, přiznala, že ho zabila. Její obhajoba tvrdila, že jednala v sebeobraně kvůli Rayovu pokračujícímu zneužívání a že ji v osudnou noc škrtil a bil. Bylo však hlášeno, že u něj nebyla nalezena žádná DNA, která by podporovala toto tvrzení. Obžaloba vedená právníkem Danem Goldsteinem tvrdila, že Sally nejednala v sebeobraně.

V roce 1996 soud rozhodl, že je vinna z vraždy druhého stupně, což znamená, že svého manžela zabila úmyslně, ale nikoli předem promyšleným způsobem. Byla odsouzena na 19 let. Trest strávila v Central California Women’s Facility v Chowchille. V červnu 2020 byla podmínečně propuštěna a nyní žije v severní Kalifornii.

Diváci na sociálních sítích sdíleli své myšlenky týkající se dokumentu a mnozí mají za to, že Sally opravdu jednala v sebeobraně. „Vypadá to jako jeden z nejhorších justičních omylů,“ napsal například jeden z předplatitelů Netflixu na Twitteru. Další se ptal: „Proč jsou ženy vězněny za to, že se bránily proti násilným mužům?“

Zdroje: Twitter #killersally, Womens Health Mag, People, Manchester Evening News

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.