Pokračování úspěšného krimi seriálu opět nabízí pohled na děsivý případ inspirovaný skutečnými událostmi

Foto: Netflix

Na Netflixu je dostupná druhá řada indického seriálu Delhi Crime, který ve své první řadě ukázal zákulisí vyšetřování brutálního trestného činu, který šokoval nejen Indii, ale celý svět. První série z roku 2019 získala obrovskou slávu a cenu Emmy za nejlepší dramatický seriál.

První řada Delhi Crime byla založena na skutečném příběhu o brutálním hromadném znásilnění, ke kterému došlo v autobuse v Dillí v roce 2012. Pečlivé zpracování policejního vyšetřování, které vedlo k zatčení všech šesti podezřelých, nalákalo diváky Netflixu i na druhou řadu.

Více o první sérii jsme psali ZDE.

I tentokrát DCP Vartika Chaturvedi (Shefali Shah) a její oddaný tým řeší případ inspirovaný skutečnými událostmi. Druhá série má pět dílů a vytvořil ji Richie Mehta a režíroval Tanuj Chopra. Začíná loupeží a několikanásobnou vraždou, která otřese luxusní čtvrtí Dillí. Chaturvedi a její tým jsou povoláni k vyšetřování zločinu, který poukazuje na kdysi notoricky známý Kachcha Baniyan gang, jež terorizoval hlavní město v 90. letech.

Tato série se zabývá nejen řešením případu, ale také třídní propastí. Tvůrci se zaměřili na těžké životní podmínky denotifikovaných kmenů (podtřídy žijící v Dillí) a ukázali zaujatost vůči nim nejen ze strany veřejnosti, ale i ze strany strážců zákona.

Založeno na skutečných událostech

Kachcha Baniyan jsou skutečné gangy, které jsou dodnes aktivní a jsou známé tím, že útočí, okrádají a někdy zabíjejí majitele domů ve spodním prádle. Často také používají olej nebo bláto, aby zakryly svou identitu. V seriálu gang nepůsobí v Dillí v 90. letech, ale noví pachatelé mají velice podobné znaky a policie předpokládá, že se gang Kachcha Baniyan vrátil.

V druhé řadě Delhi Crime jde však o skupinku, která pověsti gangů zneužívá a snaží se za jeden takový vydávat. Jsou tu ale i jiné podobnosti. Členové skutečného gangu se například často převlékají za žebráky nebo dělníky, aby sledovali své potenciální cíle. Vůdkyně seriálové vraždící skupinky zase využila své práce kosmetičky v salónu krásy, kde si vyhlídla své movité cíle.

Seriál je na Netflixu dostupný s českými titulky.

Zdroj: Autorka článku, seriál Delhi Crome, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.