Seriál Holky ze zadních lavic je o síle přátelství, které nezastaví ani zákeřná nemoc

Eva Lenská
Foto: Julio Vergne/Netflix

Léto sice skončilo, ale my stejně vyrazíme na dovolenou! Španělský seriál Holky ze zadních lavic nadchne především dámy. Dlouholeté přátelství pěti třicetiletých žen nezničí ani zákeřná nemoc. Statečné kamarádky se nebojí žádné výzvy a na cestách válčí s osudem i s nezvyklými úkoly.

Pokud máte rádi seriály plné emocí, které jsou zaměřeny na pevné přátelství, určitě vám španělská šestidílná novinka Holky ze zadních lavic (Las de la última fila/The Girls at the Back) kápne do noty. Pojednává o pěti kamarádkách, které spolu prožijí jeden důležitý týden.

Přátelí spolu od školy a drží se tradice, která spočívá v tom, že spolu každý rok jedou na dovolenou. Tentokrát je ale všechno jiné. Dámy musí vymyslet nová pravidla hry, protože jedné z nich byla diagnostikována rakovina.

Foto: Julio Vergne/Netflix

Na cesty tedy vyrazí ještě předtím, než jejich nemocná kámoška nastoupí na první chemoterapii. Na důkaz solidarity si všechny oholí hlavy a uzavřou dohodu, že během pobytu nebudou o zákeřné chorobě mluvit. Kromě toho svou dovolenou obohatí o nový prvek. Na papírky napíšou věci, které vždycky chtěly zkusit, leč strach jim to nedovolil. Poté je losují a plní. Je jedno, o čí přání nebo výzvu jde, všechny v tom jedou společně.

Seriál má autorsky na svědomí režisér a scénárista Daniel Sánchez Arévalo, který natočil i dojemný snímek Těžkých sedmnáct. Věrné kamarádky ztvárnily Itsaso Arana, Mónica Miranda, María Rodríguez Soto, Mariona Terés a Godeliv Van den Brandt.

Dobrodružství Holek ze zadních lavic můžete na Netflixu sledovat od 23. září.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Marcela Wolf

    Snad nejhezčí snímek, který jsem za poslední dobu viděla.