9 zajímavostí o seriálu You: Mrtvola se skutečnými chlupy, kurz bezpečnosti nebo návrat Candace

Foto: Netflix

Třetí série seriálu Ty (You) se nezadržitelně blíží. Netflix ji uvede už 15. října. Pojďme se mezitím podívat na nějaké zajímavosti, které se k tomuto seriálovému hitu vážou.

1. Love v knihách nebyla vrah

Konec 2. série odhalil, že je Love také vrahem a že zabila svou au pair, Delilah a Candace. V tomto případě jde o obrovský odklon od knihy. V románu Love akceptuje Joeovy vražedné sklony, když se o nich dozví a získá nádobu s močí, kterou Joe nechal v Peachině domě. Ale nemluví se zde o tom, že by někoho zabila.

Foto: John P. Fleenor/Netflix

2. Candace se neměla vrátit

Velkým zvratem na konci první série byl návrat Joeovy bývalé přítelkyně Candace, o které se diváci celou dobu domnívali, že je mrtvá. V knihách se ale Candace nikdy nevrátila. Tvůrci však prozradili, že se zhruba v polovině první série rozhodli udělat z návratu Candace velké finále a úplně převrátit scénář.

Foto: Beth Dubber/Netflix

3. Ty, ano, ty

Netflix spočítali, že slovo you (ty) je v prvních dvou sériích seriálu vysloveno celkem 3857krát.

4. Skutečné knihkupectví

Fiktivní knihkupectví Mooney je ve skutečnosti opravdový obchod s názvem Logos Bookstore, který se nachází na Upper East Side na Manhattanu.

Foto: Netflix

5. Victoria Pedretti málem hrála Beck

Victoria Pedretti, která hraje Love Quinn, si málem v první sérii zahrála Beck. „Zkoušela jsem casting na roli Beck, která byla v první sérii. Práci jsme nedostala, ale jsem za to ráda. To totiž znamenalo, že jsem si místo toho mohla zahrát v The Haunting of Hill House (The Haunting – Dům na kopci) a následně se přidat k natáčení v roli Love,” říká.

Foto: Netflix

6. Kurz bezpečnosti

Elizabeth Lai (Beck) a Penn Badgley (Joe) se museli zúčastnit osmihodinového kurzu bezpečnosti, než mohli natáčet scénu na kolejích metra v New Yorku.

7. Penn Badgley nemá rád Joea

Penn Badgley dal několikrát jasně najevo, že nemá rád postavu, kterou hraje. V rozhovoru pro Digital Spy kdysi řekl: „Je toho hodně, co mě na něm nebaví. Abych byl upřímný, nebaví mě na něm vlastně skoro nic. Původně chtěl roli psychopata dokonce odmítnout a nechápe, jak mohou diváci v Joeovi vidět zalíbení. Jako herec ale Badgley  v roli našel výzvu: „Nakonec se z toho pro mě stalo hluboké psychologické zkoumání. A zdá se, že to přináší ovoce. Je toho hodně, s čím bobjuji. A přes to všechno se ho snažím vždycky co nejvíc humanizovat,“ říká.

John P. Fleenor/Netflix

8. Ellie v knize neexistuje

Je těžké si druhou sérii představit bez Ellie, Delilahiny divoké mladší sestry. Joe v Ellie vidí něco ze sebe a cítí nutkání ji chránit před sexuálními predátory, jako je komik Henderson. Jde ale jen o postavu vytvořenou pro televizní show a čtenáři Hidden Bodies budou asi překvapeni, když zjistí, že v knize chybí.

Foto: Beth Dubber/Netflix

9. Tělo se skutečnými chlupy

„Měli jsme velmi autentické protetické tělo v životní velikosti,“ vysvětloval Badgley pro TV Line epizodu seriálu, v níž se zbavuje mrtvého těla pomocí mlýnku na maso. „Bylo to tělo bez hlavy, které bylo extrémně realistické na dotek i na pohled. Všechny chlupy na těle byly skutečně lidské,“ říká. „Mezi každým záběrem jsem byl pokryt lepkavou cukrovou červenou krví a množstvím cizích lidských chlupů,“ vyprávěl zase pro Entertainment Tonight.

Zdroje: Insider, Elite Daily, Buzz Feed, Harpers Bazaar, Digital Spy, TV Line, Entertainment Tonight

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.