Vyzkoušeli jsme projektor Samsung The Freestyle 2. generace. Filmy si na něm užijete ve velkém a nahradí i herní konzoli

Foto: Samsung

Chcete sledovat své oblíbené filmy a seriály na pořádně velké ploše? Co takhle pořídit si projektor? V redakci jsme za vás vyzkoušeli The Freestyle 2. generace od Samsungu, který je ideálním společníkem na movie night party i romantické večery ve dvou.

Sledujete rádi filmy se svými blízkými nebo sami anebo patříte k těm, kteří se nedokážou odlepit od seriálů a hltají jeden díl za druhým? Ať už je to jakkoliv, úroveň ledování svých oblíbených titulů můžete posunout na další úroveň s projektorem. My jsme v redakci měli možnost otestovat The Freestyle 2. generace od Samsungu.

Přenosný projektor The Freestyle je malý a dělá obrovský obraz. The Freestyle je menší, než se může zdát z fotek. Je tedy naprosto skvěle přenosný můžete ho vzít klidně k přátelům na party nebo během teplého letního večera na zahradu či terasu promítat si film třeba na zeď domu.

Dobrý obraz je nejdůležitější

Během testování na nás projektor The Freestyle 2. generace zapůsobil jasným, ostrým a barevným obrazem a my jsme si sledování filmů na něm hodně oblíbili. Obraz dobře vykresluje detaily a barvy jsou velice živé a výrazné. Bylo až těžké se s ním loučit.

Samsung The Freestyle 2. generace má rozlišení 1920 x 1080 a podporu pro HDR10+ a HLG. Využívá světelný zdroj LED s udávanou životností 30 000 hodin a maximálním jasem 230 ANSI lumenů. Vestavěný reproduktor je schopný 360stupňového zvuku, což je za nás asi jeho největší předností.

Projektor vypadá téměř identicky, jako jeho předchůdce, avšak Samsung tentokrát zapracoval na řadě neduhů a přišel s vylepšeními. Mezi ně patří rychlost ostření a díky automatické korekci zkreslení se obraz zarovná během okamžiku.

Obraz je za nás naprosto perfektní, a to ať už jsme koukali na korejský akční film Baletka s rychlými scénami nebo si pustili seriál Cizinka s krásnými malebnými scenériemi Skotska. Je jasné, že také záleží, kam projektor namíříte, tedy na jakém podkladu promítáte. My jsme to vyzkoušeli na zdech v bytě, kde bylo vše v pořádku. Samozřejmě nejlepší výsledek je na bílé zdi.

The Freestyle 2. generace dokáže vytvořit až 250cm obraz při vzdálenosti 2,7 metru od plochy, na kterou promítáte. Na minimální vzdálenost 0,8 m je pak velikost obrazu 76 cm.

Promítání na všechny strany

Projektor kompaktní konstrukci s válcovým tělem a podstavcem ve stylu pódia, které mu pomáhají odlišit se od konkurence. Stojánek je pevný a zařízení na něm dobře a pevně drží. Sklon se dá nastavit i tak, že můžete promítat na strop. Sledování filmů z postele v pořádně velkém rozměru tedy niky nebylo snazší. Tělo lze otočit o 180 stupňů, což pomáhá s flexibilitou a polohováním.

Jednoduché ovládání

Oceňujeme i naprosto jednoduché ovládání, takže s projektorem dokáže manipulovat opravdu každý. Zkrátka zmáčknete tlačítko a jedete. Uživatelské prostředí projektoru je přehledné a snadno ovladatelné. Nainstalovat si sem můžete i aplikace včetně Netflixu.

Pokud jste vlastníkem televize Samsung nebo chytrého telefonu této značky, můžete spolu zařízení bezdrátově propojit a promítat si obsah kamkoliv jen budete chtít skrze projektor. Stejně jako televize má The Freestyle operační systém Samsung Tizen. Díky tomu máte na výběr z mnoha streamovacích služeb, včetně Netflixu, Prime Video či Disney+, z nichž jsou všechny navíc rychle dostupné pomocí vyhrazených kláves na dálkovém ovladači.

Chytrý dálkový ovladač Solarcell je vybaven solárním panelem na zadní straně, který lze použít k udržení plně nabitého dálkového ovladače a odstraňuje tak potřebu dobíjecích baterií.

Dobré je i to, že můžete k projektoru pomocí Bluetooth připojit bezdrátové reproduktory, pokud vám nebude stačit jeho vlastní hlasitost.

Nejen projektor

Není to ale vlastně jen projektor. The Freestyle 2. generace můžete využít i jako náladové světlo třeba pro navození relaxační atmosféry. Stačí na objektiv nasadit průsvitnou krytku a postavit namířený na strop ke stěně. Zároveň je reproduktorem, který umí vizuální efekty synchronizovat s hudbou.

Velká novinka pro The Freestyle se týká hraní, můžete ho proměnit v herní konzoli. Hry pro Xbox pomocí předplatného Xbox Games Pass můžete hrát přímo přes něj. Vše, co potřebujete, je ovladač pro Xbox.

Dva projektory, dvakrát větší zábava

Nová funkce Smart Edge Blending, kterou projektor první řady neměl, je možnost využít dva projektory naráz. Obraz z nich promítaný díky tomu můžete spojit do jednoho s poměrem stran 21:9. Zatímco tedy jedna jednotka dokáže sama vytvořit obraz o velikosti až 100 palců, pokud zkombinujete dva dohromady, technologie inteligentního prolínání okrajů společnosti Samsung vám umožní vytvořit ještě větší obraz o velikosti až 160 palců. Pro sledování širokoúhlých filmů naprostá paráda, kterou jistě ocení ti největší filmoví fanšmejkři.

Foto: Samsung

Jeden mínus, který odpouštíme

S projektorem si užijete nejvíce zábavy za tmy nebo se staženými žaluziemi. Bohužel kontrast a jas stále nestačí na to, abyste si promítali film za bílého dne třeba na zahradě nebo v osvětlené místnosti.

Pokud si chcete doma Samsung The Freestyle 2. generace pořídit, musíme vás upozornit, že to není rozhodně levná záležitost. Stojí totiž 24 990 Kč. Ovšem investice se za nás rozhodně vyplatí. Pokud máte totiž doma místa, kam s ním můžete promítat obraz, ujišťujeme vás, že se na sledování filmů a seriálů s tímto projektorem stanete závislí. Navíc se blíží Vánoce a tohle je rozhodně skvělý tip na dárek pro děti, pro muže i pro ženy – obzvláště jsou-li filmovými či seriálovými nadšenci.

Muž promítající si film na zahradě přes projektor Samsung The Freestyle 2nd Gen.
Foto: Samsung

Zdroje: Testování projektoru redakcí

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.