Dwayne Johnson věnoval SAG-AFTRA obrovské množství peněž na podporu herců bez práce, zatímco stávka pokračuje

Red Notice, Foto: Frank Masi/Netflix © 2021

Od 3. července se ke stávkujícím scenáristům v Hollywoodu přidali i herci, kteří si chtějí u filmových studií a streamovacích služeb vybojovat lepší podmínky. Dwayne „The Rock“ Johnson se herce a scenáristy během stávky rozhodl podpořit velkorysým darem.  

Johnsonův dar dorazil poté, co SAG-AFTRA poslala dopis 2 700 nejlépe vydělávajícím hercům, aby je požádala o pomoc. Vybrané prostředky jdou na program nouzové finanční pomoci nadace SAG-AFTRA, který slouží k péči o aktéry zasažené stávkou a nedostatkem práce.

„Při poskytování služeb se spoléháme na dary a granty – měli jsme velké štěstí, že jsme získali dostatek peněz, abychom mohli pokrýt všechny naše programy,“ vysvětluje Cyd Wilson, výkonný ředitel nadace SAG-AFTRA. „Ale když se dostaneme do krize, jako je tato, a budeme utrácet miliony a miliony dolarů na finanční pomoc, právě v té době potřebujeme naše vysoce profilované talenty, kteří si to mohou dovolit, kteří jsou v situaci, kdy mohou pomáhat ostatnm.“

Přestože přesná částka Johnsonova sedmimístného daru nebyla zveřejněna, nadace uvedla, že jde o největší částku poskytnutou jednotlivcem. „A co je úžasné, je to, že tento jeden šek pomůže tisícům herců mít na stole jídlo, ochránit jejich děti a moct jezdit autem,” pokračuje Wilson a dodává, že potřebují být schopni těmto lidem dlouhodobě pomáhat.

Zdroje: Variety, Instagram/SAG-AFTRA

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.