Finále Posledního království je za dveřmi. Historická série bude mít i vlastní deskovku

Eva Lenská
Foto: Netflix

Máte rádi deskové hry a zároveň jste fanoušky britského historického seriálu Poslední království (The Last Kingdom), který se už dočkal 5 řad a také filmu? Pokud ano, můžete jásat, protože právě tento seriál bude mít vlastní deskovou hru, která bude velmi propracovaná, napínavá a plná akce i hrdinů.

14. dubna bude mít premiéru film Poslední království: Sedm králů musí zemřít (The Last Kingdom: Seven Kings Must Die), který je fanoušky seriálu velmi očekávaný. To ale není vše, na co se mohou těšit.

Bylo potvrzeno, že autor knižní předlohy Bernard Cornwell a šéfkuchařka Suzanne Pollak vydají novou knihu Uhtred’s Feast, která bude obsahovat zbrusu nové krátké povídky o hlavním hrdinovi a také 80 anglosaských receptů.

Ale víte co je ještě lepší, než vařit a jíst pokrmy, které jedli hrdinové v seriálu? Jíst jídlo s tématikou Posledního království a přitom hrát deskovou hru taktéž s tématikou Posledního království. A to se brzy klidně může stát!

ČTĚTE TAKÉ: Epické finále Posledního království se blíží. Trailer ukazuje nelítostnou bitvu za sjednocenou Anglii

Gamelyn Games spustili na Kickstarteru kampaň na podporu oficiálně licencované deskové hry Poslední království, kterou vytvořil plodný designér deskových her John D Clair, a v které si hráči musí vybrat komu budou věrní a soupeřit o vládu nad středověkou Anglií. Dobrou zprávou je, že se vybralo už téměř dvakrát tolik, než stanovených 30 000 dolarů, takže hra opravdu vznikne.

Už se také ví, že bude obsahovat více než 200 dílků, včetně 18 figurek ikonických postav jako jsou Uhtred, Aethelflaed, Jarl Guthrum a další. Časem se dostane do obchodů a bude se prodávat za 70 dolarů (zhruba 1500 Kč). S podporou kampaně na Kickstarteru ji ale můžete mít se slevou.

Chcete-li vidět, jak bude hra vypadat, podívejte se na následující video:

Zdroj: winteriscoming, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.