Hugh Jackman na postavě Wolverina makal jako zvíře. Držel přísnou dietu a jeho trenérka ukázala záběry z šíleného tréninku v posilovně

Foto: 20th Century Studios

Deadpool & Wolverine je rozhodně největším filmovým hitem tohoto léta. Deadpool Ryana Reynoldse se v nové marvelovce spojil s ikonickým Wolverinem Hugha Jackmana a společně zlomili spoustu rekordů po celém světě. Diváci si ve filmu zamilovali spoustu momentů a také obdivovali vypracované tělo pětapadesátiletého Jackmana. Podívejte se, jak vypadal jeho trénink.

Marvelovka Deadpool & Wolverine, která měla 26. července premiéru v amerických kinech a od 25. je k dispozici v kinech českých, slaví obrovský úspěch. Kromě toho, že si film těší naprosto vysokému hodnocení ze strany diváků (na Kinoboxu má Deadpool & Wolverine od českých fanoušků pěkných 85 %) i filmových kritiků, také si vede velice dobře v pokladnách kin.

Film fanoušky rozesmál hromadou humorných dialogů i scén, zároveň je potěšil spoustou skvělých cameí a také nadchl návratem Wolverina, s jehož rolí se Hugh Jackman původně rozloučil v roce 2017 filmem Logan: Wolverine. Pro mnoho fanoušků X-Menů byl návrat Jackmana jako sen. Zároveň se spousta z nich neubránila dojetí, když ho konečně mohli vidět v ikonické žluté kombinéze, kterou znají z komiksů.

TAKÉ JSME PSALI: Marvel plánuje restart X-Menů. Budoucnost Deadpoola a Wolverina je však nejistá. Všichni ale chceme vědět, proč Thor brečel

Deadpool & Wolverine - Ryan Reynolds a Hugh Jackman
Foto: 2024 20th Century Studios / ™ 2024 Marvel

Kvůli roli Wolverina na sobě musel Jackman pořádně zapracovat. Během rozhovoru s Jimmym Fallonem Jackman vysvětlil, že musel jíst 6000 kalorií denně, ale jeho dieta nebyla jen o konzumaci velkého množství jídla, ale o dodržování specifických výživových pokynů, aby si svou postavu udržel po celou dobu natáčení. Také vysvětlil, že jeho dieta nebyla jen o vysokém obsahu kalorií, ale o kvalitní výživě. „Je to 6000 kalorií, ale nejsou to kalorie, které nutně chcete,“ smál se a vysvětlil, že jeho strava obsahovala hlavně kuře, tilapie a fazole. Jeho dieta byla pečlivě naplánována tak, aby zajistila nabírání svalové hmoty bez nadměrného tuku.

A samozřejmě za vším stála dlouhá dřina v posilovně. Když někteří diváci v závěru filmu Deadpool & Wolverine viděli Jackmanův vypracovaný hrudník a břišní svaly, někteří nemohli uvěřit, že je to opravdu jeho tělo. Ale opravdu je! Nebylo to navíc poprvé, co musel být Jackman kvůli Wolverinovi ve skvělé formě, ovšem od roku 2017 už tuto roli nehrál. V posledních letech se navíc věnoval hlavně muzikálům a udržoval si tělo tak, aby mohl nosit různé divadelní kostýmy a obleky.

ČTĚTE TAKÉ: Robert Downey Jr. se měl objevit v hitu Deadpool & Wolverine. Jeho scéna ve filmu nakonec zůstala i bez něj

Trenérka Beth Lewis, která s Jackmanem pro roli Wolverina poslední roky trénovala, nyní zveřejnila na Instagramu video, kde přidala záběry z mnoha tréninků. „Byla to neuvěřitelná cesta a já jsem velice vděčná, že jsem mohla být její součástí. Nejen, že Hugj vyhrál jackpot, ale také se stal super silným, zdravým pro výkon a dosáhl VO2 max 59 mL/min/kg,“ uvedla u videa a dodala: „S touto úrovní kondice to vlastně bude dělat až do 90 let!!!!!!!!“

VO2 max je jedním z nejlepších ukazatelů výkonnosti. Udává maximální objem kyslíku, který je člověk schopen využít. Čím je hodnota vyšší, tím více kyslíku dokážou vaše svaly využít a tím je lepší vaše fyzická výkonnost. VO2 max je vyjádřeno v mililitrech kyslíku na kilogram tělesné hmotnosti za minutu (ml/kg/min). Laicky řečeno nám toto číslo říká, jak jsme na tom s naší fyzičkou. A podle dat, která uvádí Beth Lewis je na tom Hugh Jackman opravdu velmi dobře. „Nikdo nepracuje tvrději a nevěnuje se svému řemeslu víc než tenhle chlap. Všeobecně, od nutričních hodnot, úsilí, opakování až po úspěch, jsem na Hugh Jackmana velice hrd,“ dodala trenérka.

ČTĚTE TAKÉ: Recenze: Deadpool & Wolverine je nejlepší film od Marvelu za poslední roky. Je vtipný, krvavý a uspokojující

Udržet tak náročnou dietu po delší dobu nebylo vůbec snadné. Jackman u Fallona připustil, že držet dietu celé měsíce bylo opravdu náročné, ale stálo to za to. Také vyprávěl, že měl natáčet jednu konkrétní scénu, u které mu hodně záleželo na tom, jak jeho tělo vypadá (zřejmě šlo o závěrečnou scénu). Režisér se ho prý ptal, kdy chce tuto scénu natáčet a Jackman řekl, že by ji rád natočil až ke konci natáčení, protože věděl, že bude muset ještě několik měsíců pokračovat v přísné dietě. Pak ale přišla hollywoodská stávka a Jackman s vtipem vyprávěl, že svého rozhodnutí trochu litoval, protože musel formu držet ještě déle, než si původně myslel.

Hugh Jackman jako Wolverine nahoře bez
Foto: Marvel

Zdroje: The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, Instagram/Beth Lewis, itmix

Hodnocení na Kinoboxu: 85 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.