Na Slavících způsobil poprask, přiznal psychickou nemoc a schytal hejty kvůli Macurovi. Dnes slaví narozeniny zpěvák a herec Richard Krajčo

Eva Lenská
Foto: Bioscop

Dnes slaví 47. narozeniny zpěvák, herec a písničkář Richard Krajčo. Loni zazářil s Dominikou Roškovou v taneční show StarDance a letos jsme ho mohli vidět ve filmu Gump – jsme dvojka. Stále koncertuje s kapelou Kryštof, píše poetické texty a má zálibu v módě. Je držitelem Ceny Thálie a v seriálu Iveta si zahrál Zdeňka Macuru. Zaměřme se nyní na jeho život a kariéru v několika zajímavostech.

Richard Krajčo se narodil 1. června 1977 v Ostravě. Nejprve se vyučil elektrikářem na střední škole v Havířově. Po maturitě studoval na Vysoké škole báňské v Ostravě, studium však po několika semestrech ukončil a začal se věnovat hudbě. V roce 1996 byl přijat na Janáčkovu konzervatoř, ale v té době již hrál se svou kapelou Kryštof.

Od roku 1998 moderoval hudební televizní pořad Medúza a o dva roky později získal Cenu A. Radoka v kategorii Talent roku 2000, neboť se mu dařilo i na divadelních prknech. Ačkoli s kapelou posbíral nespočet Andělů i Slavíků, fanoušky si získal i jako televizní a filmový herec. Zahrál si například v seriálech Vraždy v kruhu a Iveta, nebo ve filmech Sametoví vrazi a Křídla Vánoc.

ČTĚTE TAKÉ: JULIA ROBERTS A GEORGE CLOONEY MÍŘÍ NA NETFLIX. VSTUPENKA DO RÁJE SE POKUSÍ PŘEKONAT ÚSPĚŠNOU NOVINKU, KTERÁ JE JEJÍ NAPROSTOU KOPIÍ

Gump - jsme dvojka
Foto: Bioscop

Richardovy ženy

Na přízeň žen si určitě nemohl a nemůže stěžovat, ale cesta k té pravé byla poněkud klikatá. První manželství s Ivou Frühlingovou nevydrželo ani rok. Možná za to mohly dvě věci: Nevěsta se vzdala své kariéry ve Francii a na svatbu si oblékla černé svatební šaty. Druhou Richardovou ženou byla modelka Martina Poulíčková, která měla za sebou manželství se sportovním moderátorem Pavlem Poulíčkem. Z tohoto vztahu vzešly děti Richard a Berenika, nicméně ani to ho nezachránilo před rozpadem.

Pak se v Krajčově životě objevila žena jeho života. S Karin Babinskou se oženil tajně a skvěle vychází i s její dcerou Jasmínou. Poslední manželství působí harmonicky a určitě tomu napomáhá, že se dvojice respektuje a obdivuje. Nechtějí jeden druhého měnit a tolerují si navzájem svoje chyby.

Život bez masa

Krajčo miluje zvířata, ovšem ne na talíři. Maso nejí už deset let. Jak je na tom jeho rodina a proč se vzdal masité stravy? „Vegetariánskou stravu jsem nejdřív zkoušel na tři měsíce ze zdravotních důvodů a už jsem u toho zůstal. Moje žena Karin už maso nejí dvacet let. Děti mají svobodnou volbu, dvě maso jí, jedno ne,“ vysvětlil.

„Můj metabolismus se s věkem zpomalil, lehčí jídlo mi sedí. Některé vitamíny a další prvky, které ostatní získávají z masa, přijímám formou doplňků stravy. Přiznám se ale, že občas si dám rybu, kvůli čemuž jsem byl v jedné facebookové skupině poučen, že nejsem plnohodnotný vegetarián, ale jen takzvaný semivegetarián,“ doplnil poté.

StarDance

S půvabnou Dominikou Roškovou se loni náležitě pohybově vyřádil v populární taneční show StarDance …když hvězdy tančí. Ačkoli soutěž opustili už ve čtvrtém kole, na tanečním parketu měli skvělou chemii. Richard přiznal, že když si taneční kroky trénoval doma, členové rodiny se mu smáli. Jeho fanouškům bylo líto, že s Dominikou nepostoupili dál, není však všem dnům konec. Doma si umělec sice nezatancuje, manželka Karin tvrdí, že je taneční analfabet, smutnit však nemusí. Už po prvním díle StarDance dostal i se svou taneční partnerkou nabídku na vystoupení na plese. A jistě se jich od té doby sešlo víc.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: TVŮRCI BRIDGERTONOVÝCH UŽ TEĎ LÁKAJÍ NA 4. ŘADU. NEMAJÍ ALE CHUŤ DRŽET SE POŘADÍ KNIH. UTŘE BENEDICT ZASE NOS?

Poprask s kabelkou

Móda ho baví, ale občas to trochu přepískne, tedy alespoň na české poměry. Největší poprask způsobil, když na České slavíky dorazil v tyrkysovém obleku bez rukávů, s kabelkou a botami na podpatku. Jeho krásnou manželku v ten večer každý přehlédl, protože Richard vyčníval natolik, že to široká veřejnost neskousla, včetně mnoha jeho fanoušků.

Kabelkový poprask se pak řešil ještě několik týdnů a na sociálních sítích zas bylo o čem mluvit. Zpěvák nadměrnou kritiku nechápal a upřímně prohlásil: „Trošku mě překvapilo, že to spoustě lidem přišlo jako extravagantní, mně to zase tak extravagantní nepřišlo. Je to jenom trošku jiná barva a nemá to rukávy, ale jinak je to vlastně klasický oblek.“

Psychická nemoc

K předávání hudebních cen Český slavík se ještě vrátíme. Během děkovné řeči totiž Krajčo přiznal, že trpí duševní poruchou zvanou panická ataka. Nejde o nic příjemného. „Živé přenosy mě strašně stresují a v poslední době ještě víc. Mám panické ataky, takže jít sem a něco vyprávět je pro mě hrozně těžké,“ uvedl. „Začalo to asi 7 až 8 let zpátky, v tom největším pracovním vytížení, které jsem v té době zažíval. Asi to hodně pramenilo ze stresu a přepracování,“ dodal. Také řekl, že se s nemocí snaží vypořádat sám a odbornou pomoc zatím nevyhledává.

NAPSALI JSME TAKÉ: JULIA ROBERTS A GEORGE CLOONEY MÍŘÍ NA NETFLIX. VSTUPENKA DO RÁJE SE POKUSÍ PŘEKONAT ÚSPĚŠNOU NOVINKU, KTERÁ JE JEJÍ NAPROSTOU KOPIÍ

Foto: Voyo

Jak na Macuru?

V poslední řadě seriálu Iveta o zesnulé zpěvačce Ivetě Bartošové ztvárnil Zdeňka Macuru. Roli vzal jako výzvu, ale zase se mu to nevyplatilo. „Byl jsem nadšený a pak zaskočený a překvapený, že když jsem oznámil, že budu hrát Macuru, dočkal jsem se na svých sítích neuvěřitelné vlny hejtů,“ prozradil. Reakce lidí jsou prostě často nepochopitelné. Někdo ty záporáky přece hrát musí. Maskéři se navíc vynasnažili, aby podoba byla vskutku věrohodná.

Jak se s rolí vypořádal? „Nevím, jestli se mi všechno podařilo do jeho postavy dostat, ale používal jsem jeho ruce, trochu se kinklal ze strany na stranu a snažil se vystihnout jeho medvědí chůzi i to, jak zvláštně si hladil vlasy,“ vysvětlil. „Nestavěl jsem se k tomu tak, že bych měl hrát karikaturu nebo dobro nebo zlo. Snažil jsem se do něj vcítit a hodně jsem přemýšlel nad tím, jak bych se za takové situace choval já a snažil jsem se oprostit od jeho mediálního obrazu,“ doplnil.

Chátrající kostel

Na druhou stranu potěšil mnohé věřící i milovníky památek. Spolu s manželkou se postaral o rekonstrukci kostela sv. Petra a Pavla v Chotěvicích na Trutnovsku, kde mají svůj druhý domov. V létě byl chrám otevřen veřejnosti, která se mohla pokochat jeho unikátním vzhledem. Mezi výzdobou totiž nechybí pop-artové umění i postavy z komiksů. Ty má na svědomí popartový umělec Josef Rataj. V kostele se nachází i zpovědnice, ale Richard s Bohem raději komunikuje přímo. Věřící je od puberty a o Bohu řekl, že ho považuje za superhrdinu. 

Zdroj: Wikipedie, ČSFD, Prima Ženy, Super, Novinky, Super, Prima Ženy, Blesk, expres, CNN Prima

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.