Překvapivě nejsledovanějším titulem na Netflixu v Česku není žádný film ani seriál, ale praskající dříví v krbu

Foto: Netflix

Nejsledovanějšími tituly na Netflixu jsou obvykle filmové novinky a seriály. Jenomže během Vánoc přišlo překvapení. Mezi TOP 10 nejsledovanějšími pořady totiž v Česku vévodí Praskání dříví v krbu ve 4K. Netflix na výběr nabízí dokonce rovnou čtyři různé varianty. Jednou z nich je dokonce zaklínačská.

Na českém Netflixu během Vánoc frčí sváteční snímky jako Vánoční kronika, Grinch, Pelíšky, Anděl Páně nebo Láska nebeská. Nikdo by ale nečekal, že se mezi nejsledovanějšími tituly objeví i hořící krb. Tituly Praskání dříví v krbu ve 4K (Fireplace For Your Home: Birchwood Edition) a Hořící krb u vás doma ve 4K (Fireplace For Your Home: Classic Edition) aktuálně vévodí řebříčku TOP 10 nejsledovanějších TV pořadů. První jmenovaný dokonce kraluje na první příčce. Oba tituly přitom nejsou ničím jiným, než hodinovým záběrem na praskající krb, který si můžete pustit jako kulisu.

Když přijde toto roční období se zimou v plné síle, není nic lepšího, než vzít do ruky hrnek plný horké čokolády nebo čaje a relaxovat u krbu. Ale vzhledem k tomu, že v mnoha moderních domácnostech v dnešní době často takové místo chybí, lidí zkrátka musí být kreativní.

Filmy s krbem na Netflixu jsou hygge life hackem pro všechny, kdo nemají doma krb a nabízejí hromadu času, který můžete trávit uklidňujícím zíráním do hořícího ohně a posloucháním praskajícího dřeva. Navíc poskytují útulnost bez obtěžování kouřem a sazemi.

Ale jak se tato dílka vůbec dostala na Netflix? Stojí za nimi George Ford, režisér a zakladatel Pet Media Plus sídlící v Longview ve Washingtonu. Ten v rozhovoru pro Independent vyprávěl, že když s nápadem přišel za Netflix, všichni si klepali na čelo. Stejně tak u jiných streamovacích služeb. Než konečně, jak sám říká, u Netflixu nenašel toho správného člověka.

Že nakonec Netflix tituly s praskajícím dřívím v krbu do své nabídky zařadil, byl, jak je vidět, velmi výhodný krok. Dnes jsou na Netflixu na výběr rovnou čtyři krby, které si pro svůj domov můžete vybrat. Jedním z nich je dokonce Zaklínač: Oheň v krbu (The Witcher: Fireplace). I když jde vlastně spíše o ohniště. Tím posledním, za kterým stojí, stejně jako za prvníma dvěma, George Ford, je pak Fireplace For Your Home.

Zaklínač: Oheň v krbu
Foto: Netflix

Zdroje: Independent, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.