Pro roli obětoval zuby, přibral 60 kilo a kvůli skandálu se nikdy neobjeví v Paříži. Robert De Niro dnes slaví kulatiny

Foto: Netflix

Dvojnásobný držitel Oscara a filmová legenda Robert De Niro dnes slaví kulatiny. Narodil se 17. srpna 1943 a dnes je mu tedy přesně 80 let. Nedávno přijal hlavní roli v limitované sérii Zero Day od Erica Newmana a Noaha Oppenheima, která by se měla objevit na Netflixu. V ní by si měl zahrál amerického prezidenta. Pokud se chcete o tomto oblíbeném herci dovědět něco, co jste možná dosud nevěděli, čertěte dál…

Robert De Niro byl nominován již na sedm Oscarů. Získal hned dva – jako nejlepší herec za Zuřícího býka a jako nejlepší herec ve vedlejší roli za film Kmotr II. Získal také několik nominací na cenu Emmy, včetně nominace na nejlepšího herce za roli Bernieho Madoffa ve filmu HBO Čaroděj ze země lží.

Na Netflixu si ho můžete aktuálně užít ve filmech Irčan, Nelítostný souboj, Tenkrát v Americe, Čas probuzení, Irčan v rozhovorech, Elitní zabijáci, Děda je lotr, Stážista nebo Kmotr II.

TAKÉ JSME PSALI: Robert De Niro si zahraje v novém politickém thrilleru od Netflixu

Trapná přezdívka z mládí

V mládí De Niro strávil nějaký čas s italským pouličním gangem, který se shromažďoval kolem Kenmare Street na Lower East Side v New Yorku. Tehdy dostal trapnou přezdívku Bobby Milk. Údajně to bylo kvůli tomu, že byl bledý a divný.

Do Paříže nikdy více

V roce 1998 byl Robert De Niro obviněn z účasti v prostituční skupině ve Francii. Obvinění rázně odmítl a prohlásil, že se do Paříže už nikdy nevrátí, což je slib, který dodržel dodnes. Skandál byl velkou ranou pro jeho pověst a od té doby se francouzské metropoli vyhýbá.

Boj s rakovinou

V roce 2003 byla Robertu De Niro diagnostikována rakovina prostaty, ale naštěstí se zcela uzdravil. Po absolvování léčby dokázal nemoc porazit a vrátit se do běžného života. Uzdravení bylo důkazem jeho síly a odhodlání a od té doby se stal zastáncem povědomí o rakovině prostaty. Snaží se povzbuzovat muže, aby chodili na pravidelné prohlídky a aby si byli vědomi známek a příznaků nemoci.

Výcvik na Taxikáře

Robert spolupracoval se Scorsesem na psychologickém dramatu Taxikář, který vypráví příběh Travise Bickla, osamělého taxikáře, který upadá do nepříčetnosti. Film se odehrává v drsném a morálně zkrachovalém New Yorku po válce ve Vietnamu. Aby mohl tuto roli hrát, trávil De Niro čas se členy americké armádní základny a učil se jejich středozápadní přízvuk a způsoby. Zhubl také o 13 kg.

Kvůli filmu dokonce absolvoval výcvik se střelnou zbraní a studoval chování taxikářů. Jeho úsilí se rozhodně vyplatilo, protože byl za ztvárnění své role velice chválen. Film byl také nominován na čtyři Oscary, včetně nejlepšího herce.

Velké přibírání

V roce 1980 se Robert De Niro objevil ve filmu Zuřící býk, který byl adaptací memoárů Jakea LaMotty. Herec v něm hrál právě tohoto italsko-amerického boxera střední váhy, jehož násilnické chování a temperament zničily jeho vztah s manželkou a rodinou. Podle De Nira to byla jedna z nejtěžších rolí, hlavně kvůli tomu, že musel přibrat 60 kilo a naučit se boxovat. Na 53. udílení cen Akademie získal film osm nominací a De Niro vyhrál cenu pro nejlepšího herce.

Pro roli obětoval zuby

Robert De Niro je známý tím, že do svých rolí dává všechno. Ale když byl obsazen do role Maxe Cadyho ve filmu Mys hrůzy z roku 1991, zašel opravdu daleko. Aby se pořádně dokázal vcítit do své postavy, rozhodl se podstoupit nákladnou a bolestivou návštěvu u zubaře. Za v přepočtu přibližně 110 tisíc korun si nechal zapilovat zuby, aby vypadal zlověstněji, a opravdu to fungovalo. Jakmile natáčení filmu skončilo, dal dalších 440 tisíc korun za to, aby si zuby nechal opravit.

Zdroje: Vanity Fair, LadBible, The List, Express

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.