Modelkou se stala ve 3 letech, závislost jí málem položila a nyní čeká první dítě. Lindsay Lohan slaví narozeniny

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Lindsay Lohan se během svého života ukázala v mnoha podobách. Fanoušci ji mohli vidět jako herečku, módní ikonu, zpěvačku nebo podnikatelku. Zahrála si ve třiceti filmech, vůbec nejslavnější je ale možná její osobní život. Hvězda, která je dodnes tváří počátku tisíciletí se stala ukázkovým příkladem toho, jak dětská sláva může člověku poničit život. Jak se jí daří nyní?

Celým jménem Lindsay Dee Lohan se narodila 2.července 1986 v New Yorku a dnes je jednou z nejpopulárnějších celebrit. Její rodiče byli televizními osobnostmi a jejich ambice se přenesli na malou Lindsay už v jejích třech letech, kdy „podepsala“ smlouvu s modelingovou agenturou. Pracovala s Pizza Hut, Calvin Klein či Wendy’s.

Jejími nejznámějšími počiny jsou legendární filmy Past na rodiče od Disney (v té době bylo herečce jedenáct let), Protivný sprostý holky, Zpověď královny střední školy nebo Mezi námi děvčaty. Na začátku tisíciletí se stala výraznou ikonou teenagerů a hollywoodskou herečkou. Natočila také jako zpěvačka několik hudebních alb.

ČTETE TAKÉ: Nejikoničtější film s Lindsey Lohan je zpět na Netflixu. Miluje ho Ed Sheeran i Barack Obama

Jak se to ale u mladých hvězdiček, které okusí slávu už v dětství stává, Lindsay se obrátila k drogám a od roku 2006 byla stálicí v bulvárech kvůli častým právním problémům, soudům a odvykačkám. V tomto období také přišla o několik rolí, což negativně ovlivnilo její kariéru a image na veřejnosti.

Stavu umělkyně nepomáhal ani její zdravotní stav. Trpěla astmatem a v minulosti i bulimií, neustálá přítomnost paparazzi, kteří způsobili několik dopravních nehod, když herečku sledovali, také přispěla svým dílem.

Od přibližně dvaceti let docházela jako závislá na setkání anonymních alkoholiků a svěřila se i s tím, že brala kokain. Málo se ví, že ani otec Lindsay nebyl žádný svatoušek. Odseděl si několik let za řízení v opilosti, pohrdání soudem a pokus o napadení vlastního švagra.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 10 slavných celebrit, které braly drogy a bojovaly se závislostí a alkoholem

Před deseti lety zveřejnila dokumentární seriál Lindsay ve spolupráci s Oprah Winfrey a začala působit v divadle, natáčet seriály a objevila se i v porotě pěvecké soutěže. Od roku 2015 už není v podmínce a věnuje se psychoterapii, meditaci, studiu jazyků, ráda se vzdělává o islámu a hlavně její milované herecké práci.

Před rokem se objevila v romantické komedii Netflixu Vánoce na spadnutí. Aktuálně očekává narození prvního potomka s manželem Bader Shammasem. Server TMZ před pár dny uvedl, že čekají chlapečka. Vypadá to, že se v jejím životě konečně natrvalo usídlilo štěstí a klid. Doufáme, že to tak vydrží i do budoucna!

Zdroje: Netflixer, Fox News, WikipediaToday, CNN

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.