Nejikoničtější film s Lindsay Lohan je zpět na Netflixu. Miluje ho Ed Sheeran i Barack Obama

Eva Pospíchalová
foto: Paramount Pictures

Miluje je Mariah Carey, Ed Sheeran, Barack Obama nebo Jennifer Lawrence. Legendární Protivný sprostý holky (Mean Girls) jsou nyní jednou z nejúspěšnějších komedií v historii. Pojďme si připomenout, čím okouzlily celý svět.

Film z roku 2004 sleduje mladou Cady, která se právě přistěhovala do USA s rodiči zpět z Afriky, kde vyrůstala. Na střední škole se seznámí s Janis a Damianem, kteří ji představí, jak to na škole funguje, tedy s kým je dobré se přátelit a komu se vyhýbat. Zmíněny jsou Plastics, skupina bohatých a krásných dívek, mezi které patří Gretchen, Karen a jejich králova Regina George. Po seznámení s jejich arogantním chováním Janis vymyslí plán, při kterém se Cady mezi Plastics dostane a jejich teror ukončí. Jak se ale Cady podaří spřátelit s trojicí, která má až komicky odlišná pravidla a životní styl?

Komedie se těší úspěchu nejen mezi teenagery, ale i v široké společnosti. Hlášky z filmu jako například „On Wednesdays we wear pink!“, „You can’t sit with us!“, „Get in loser, we’re going shopping.“, „She doesn’t even go here!“ nebo „One time she punched me in the face. It was awesome.“ a další najdeme v mnoha písních, filmech či seriálech, také na oblečení a podobně. Navíc 3. srpen se stal podle jedné scény z filmu neoficiálním Dnem Protivných sprostých holek.

Do hlavních rolí v komedii, napsané podle knihy o společenské hierarchii mezi středoškoláky a šikaně Queen Bees and Wannabes, byly obsazeny Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Lacey Chabert, Amanda Seyfried, Tim Meadows, Ana Gasteyer, Tina Fey a Amy Poehler.

Zdroje: ČSFD, Netflix, Wikipedia, Decent Films

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.